Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

B-EM: Ukraina chockade Belgien

När B-EM avgjordes i veckan förväntades Tyskland och Belgien återta sina platser i Europaeliten. Tyskland spelade på hemmaplan och hade inga som helst problem med att ta sig tillbaka till A-gruppen - men Belgien förlorade oväntat finalen i sin grupp och istället tog Ukraina steget upp till A-gruppen.


Ukraina vann finalen mot Belgien med 2-0 och därmed står belgarna utanför A-EM 2005 - en tuff missräkning för belgarna som nog säkert räknat med att återvända till Europaeliten snarast efter sin degradering senast. Belgien imponerade dock inte under gruppspelet, man förlorade till exempel mot Rumänien med 6-8 i gruppspelet men gick ändå till semifinal. Man verkade dock ha fått igång spelet när man slog tillbaka Litauen med hela 31-2 i semifinalen - men i finalen var Ukraina det starkare laget. Ukraina till A-gruppen - en stor framgång för landets baseboll! Inga problem för Tyskland Tyskland hade dock inga problem att ta steget tillbaka. På hemmaplan spelade man ut motståndet helt och hållet och segrarna (12-2, 32-0, 23-0, 23-1, 23-1) fram till finalen var säkra. I finalen började det bra, Tim Henkenjohann, till vardags i Minnesota Twins organisation, imponerade med tre strikeouts på de tre första slagmännen. Den sista nådde dock första bas på en passed ball, och nästa slagman kom ut på en error. Därefter slog Sloveniens Ales Mravlje en homerun och Slovenien hade mot alla tips tagit ledningen med 3-0! Tyskland vände dock detta och i den tredje inningen var det kvitterat. I den sjunde inningen punkterade man matchen med tre poäng, och kunde till slut vinna med 9-3. Tyskland till A-EM 2005 tillsammans med Ukraina. Lagen kommer att lottas in i var sin grupp i mars månad. Gruppindelning EM 2005: skriven av - Kristian Pälviä
 Grupp 1
 Grupp 2
 Holland
 Grekland
 Sverige
 Spanien
 Italien
 Tjeckien
 Ryssland
 Frankrike
 Storbritannien
 Kroatien
  Tyskland/Ukraina
 Tyskland/Ukraina  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-08-08

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se