Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

...men laget siktar på medalj

ATEN (DN): De talar amerikanska men spelar för Grekland. Hemmanationens mest omdiskuterade landslag vill sprida basebollens budskap till skeptiska greker.


Det distinkta ljudet av slagträ mot boll har tonat bort. Några vakter som varit de enda åskådarna diskuterar konfunderat vad de sett. - Det grekiska folket kommer att få se baseboll av högsta klass och vi hoppas att det ger eko, säger den grekiske coachen Dusty Rhodes efter träningen en homerun från OS-arenan. För bara fem år sedan fanns här landets två enda baseballplaner på en övergiven amerikansk militärbas. Rhodes bor i USA. Det gör i stort sett hela laget också. När den grekiska OS-truppen på 24 spelare presenterades innehöll den bara två spelare bosatta i Grekland. Resten var grekamerikaner eller grekkanadensare. Det väckte ilska bland många grekiska spelare och coachen Dimitris Goussios hoppade av. Läs mer i Frederic Pavlidis artikel på  Dagens Nyheters hemsida dn.se . skriven av - Frederic Pavlidis, DN
Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-08-10

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se