Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

OS-turneringarna har startat

Baseboll- och softbollturneringarna i OS har nu startat. Japan och Kuba är förhandsfavoriter till att ta hem basebollguldet och USA är storfavoriter till softbollguldet. Vi har samlat upp länkar till resultat och mycket annat kring OS-festen i Aten.


Baseboll - i OS under 100 år Baseboll var med för första gången i de olympiska spelen 1904 i St Louis, och sporten blev officiell sport i OS i och med OS i Barcelona 1992. Till årets turnering är Japan och Kuba favoriter - men efter Kanadas imponerande insats i Italien (se separat artikel) får dessa räknas som outsiders. Kuba är alltid favorittippade vid de internationella mästerskapen - men vi påminner om att Japans proffsliga har tagit uppehåll och Japans landslag blir därmed det starkaste landslag som någonsin representerat landet. De europeiska lagen, Holland, Italien och Grekland lär få det svårare. Trots att det grekiska laget har 22 av 24 spelare från USA. Men man drabbades också av två dopingavslöjanden i veckan. Noterbart: USA, regerande OS-mästare, missade kvalet till OS i Aten. Resultat OS - baseboll Tidigare OS-mästare: 2000 USA (2:a Kuba, 3:a Sydkorea) 1996 Kuba (2:a Japan, 3:a USA) 1992 Kuba (2:a Taiwan, 3:a Japan) Softboll - officiell OS-idrott sedan 1996 Softboll kom med i OS-programmet vid OS i Atlanta 1996. Sedan dess har USA vunnit båda OS-turneringarna, dessutom har man vunnit de fem senaste VM-turneringarna. USA litar mycket till Jennie Finch, pitcherässet, som är 13-0 med 180 strikeouts på 82.2 innings inför OS. Hennes ERA: 0.08... Men man har lärt sig lektionen efter OS i Sydney, där man kom in med 110 raka vinster - men förlorade tre raka i gruppspelet och missade så när slutspelet. Japan blir som alltid en tuff motståndare, Italien har dock laddat upp med tre amerikanska pitchers och Greklands lag består av 15 amerikaner, så visst finns det konkurrens även från de europeiska lagen. Resultat OS - softboll Tidigare OS-mästare: 2000 USA (2:a Japan, 3:a Australien) 1996 USA (2:a Kina, 3:a Australien) skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats.Länk till annan webbplats.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-08-11

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se