Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Stockholm litar till Claessons

Stockholms BSK ställde i veckan upp med förbundets näst äldste licensierade spelare, Robert Claesson, född 1954, på pitcherkullen inför derbyt mot Enskede. Inte nog med det - han hade dessutom sina tre söner med sig på planen...


Stockholm ställde idag den näst äldsta licensierade spelaren, Robert Claesson (1954), inom förbundet på kullen i det sista derbyt för Div.1 Norra denna säsong, Enskede-Stockholm. Den äldsta licensierade spelaren, Michael Clancy (1953, City) har inte spelat något i år. Inte nog med att Robban stod på kullen, han hade sina 3 söner med sig på plan. Joakim (1983) som catcher, Thomas (1977) på första bas och yngsta sonen Jakob (1989) på tredjebas. Jakob har dispens för att spela med seniorerna i år då han är sista års-apojke och har spelat de senaste 4 matcherna, med game winning RBI i en tidigare match mot Enskede (3-8 till Stockholm). Robban startade bra, med 4 pitchar i första inningen. Han mötte 12 slagmän under de tre innings han slängde. 1 BB, 1 K, 2H och 1Run. I botten av fjärde inningen, med ställningen 7-1 till Sthlm,  roterade familjen genom att plocka ut Robban och Thomas, Jakob gick in och catchade och Jocke stängde matchen. På de resterande 4 inningsen släppte Jocke 2H, 2BB, 4K och lyckades med en pickoff på första bas. Inför sista inningen stod det 10-1 till Stockholm, När Stockholm väckte slagträna igen och slog in 7 poäng i sista inningen. Slutställning 17-1 till Stockholm. Joakim Claesson var bäst i familjen, han var 4 för 5 med 1 dubbel, 1 trippel och 5 RBI och valdes till matchens lirare av Enskede, som ska ha stort beröm för sitt matcharrangemang med speaker, scoreboard samt att man delar ut pris till matchens lirare i resp. lag vid hemma matcherna. Familjen är denna säsong 10-3 i matcher på 13 starter av 14 matcher.. Thomas 5-2 Joakim 4-1 Robert 1-0 skriven av - Kristian Pälviä


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2004-08-13

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se