Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

OS-baseboll: Australien chockade Japan

Australien svarade för OS-basebollens största skräll när man besegrade Japan med 1-0 i semifinalen av basebollturneringen.


 Japan, med idel proffsspelare, fick se sig besegrade och istället blir det Kuba och Australien som möts i OS-finalen. Men även Kuba fick, trots seger med 8-5, en tuff resa till finalen. Australien tog matchens enda poäng i den sjätte inningen på Brendan Kingmans rbi single. Det var den enda inningen där Japans startande pitcher Daisuke Matsuzaka sviktade. Han kastade 7.2 innings med 13 strikeouts. Japan hotade i den sjunde inningen då man fick hade löpare på första och tredje bas tack vare två raka kasterrors av Australiens shortstop Rodney van Buizen. Australien bytte då pitcher, till vänsterhänte Jeff Williams, som normalt spelar för Hanshin Tigers i den japanska ligan. Han stängde igen dörren framför Japan och säkrade segern för Australien. Kanada nära - men Kuba vände Kanada såg länge ut som en OS-finalist, trots att Kuba startade matchen med att ta två snabba poäng på dubblar av Yulieski Gourriel och Frederich Cepeda. Men Kanadas starter, Shawn Hill, tog kommandot och höll Kuba i schack under fem innings. Kanada reducerade i den tredje inningen på Andy Stewarts single med två brända, och i den femte inningen tog man ledningen med 3-2 efter Adam Sterns single. Hill byttes ut inför den sjunde inningen då Expos-talangen hade en maxgräns på 90 kast. Två inningar senare exploderade Kubas slagträn, anförda av catchern Ariel Pestanos två inslagna poäng (totalt 14 i turneringen). Man tog sex poäng i den åttonde inningen, gjorde ställningen till 8-3, och nu måste det ändå vara avgjort? Kanada gav inte upp, första slagmannen i nionde inningen (Ryan Radmonvich) slog en homerun på pitchern Danny Betancourt, Todd Bett följde upp med en single och Kuba bytte in stjärnclosern Pedro Luis Laco. Peter Orr slog en single, och tog sedan poäng på en passed ball. Catchern Pierre-Luc Laforest kom ut på en walk och Kubas manager Higino Velez tvingades till ytterligare ett pitcherbyte. Med ställningen 8-5, två brända, två löpare på bas och slagmannen Kevin Nicholson vid plattan var det Norberto Gonzalez som fick chansen att rädda Kubas dag. Nicholson slog en högt slag till outfield som hade varit en homerun - om inte vinden blåst in från left field. Istället kunde Kubas Frederich Cepeda göra en snygg lyra vid outfieldstaketet som avgjorde matchen definitivt. Kuba till OS-final mot Australien - fjärde raka OS-finalen för Kubas stolta landslag. I bronsmatchen möts Kanada och Japan. skriven av - Kristian Pälviä
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-08-25

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se