Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

EC Softboll: Segrar för Holland och Ryssland

Holländska NY Pizza Sparks Haarlem tog hem sin andra raka titel i Europacupen efter finalvinst mot Sanotinit Bollate från Italien. I Cupvinnarcupen vann värdarna Carrousel finalen i extra innings mot A4 Terrasvogels. Samtidigt står det klart att inget svenskt lag får spela i A-poolerna av Europacuperna 2005 efter Albys avhopp från Cupvinnarcupen.


Andra raka för Sparks Haarlem Holländska NY Pizza Sparks Haarlem vann sin andra raka Europacuptitel efter en imponerande insats i Europacupen som avgjordes i Spanien med Viladecans som arrangör. Endast fyra insläppta poäng på hela turneringen imponerade stort, man var obesegrade efter gruppspelet och vann två finalen mot Sanotinit Bollate med 3-0. Haarlem besegrade Sanotitit även i semifinalen med 2-0, vilket tvingade italienskorna till en avgörande match mot österrikiska Dornbirn Sharx om en plats i finalen. Den avgörande semifinalen vanns med 1-0. Kim Kluijkens blev utsedd till bäste slagman och Rebecca Soumeru blev bäste pitcher, båda från Sparks Haarlem. Österrikiska Dornbirn Sharx var turneringens överraskning och tog österrikisk klubbsoftboll till deras första tredjeplats någonsin i en A-pool. Nicole Bohnenstiehl utsågs till MVP. Rysslands första Europatitel Carrousel, som kom tvåa i Europacupen i fjol, tog hem Cupvinnarcupen på hemmaplan efter en stark avslutning i turneringen. Efter att ha kommit tvåa i turneringen, efter överlägsna A4 Terrasvogels från Holland, förlorade man i den första semifinalen med 0-1 mot holländskorna. Därmed var man tvungna att gå till en extra semifinal mot Antorcha för att säkra en finalplats. Man vann enkelt mot spanska Antorcha med 7-0 och fick sin finalplats mot A4 Terrasvogels, där man efter två förluster på samma vecka fick chans till revansch. Och vilken revansch det blev! Man vann med 2-1 efter åtta innings, Svetlana Glazova sprang in lagets första poäng i den första inningen och fick även avgöra matchen i toppen av den nionde inningen då hon slog in den avgörande poängen. Carrousel höll sedan tätt i bottenhalvan av inningen, och vann därmed finalen – där för övrigt Jose Sanchez dömde på tredje bas. Igen A-cup för svenska lag 2005 Det blir inget svenskt deltagande i någon av A-poolerna 2005, detta sedan Alby drog sig ur deltagand i Cupvinnarcupen A i Ryssland. Sverige flyttas ner till B-poolen tillsammans med Slovakien, Holland, och Danmark som även de inte åkte till Ryssland för turneringen. Hela fyra nationer flyttas upp till Cupvinnarcupen A nästa år; Belgien, Italien, Storbritannien och Grekland. Rankinglistor 2005 ESF har även publicerat rankinglistorna för 2005 års klubbturneringar:
Europacupen A-pool
Cupvinnarcupen A-pool
Sparks Haarlem, Holland
Carrousel, Ryssland
ITALIEN
RYSSLAND
ÖSTERRIKE
SPANIEN
HOLLAND
TJECKIEN
SPANIEN
BELGIEN
TJECKIEN
ITALIEN
FRANKRIKE
STORBRITANNIEN
TYSKLAND
GREKLAND
Europacupen B-pool
Cupvinnarcupen B-pool
DANMARK
ÖSTERRIKE
SVERIGE
FRANKRIKE
GREKLAND
HOLLAND
SLOVAKIEN
SVERIGE
BELGIEN
SLOVAKIEN
KROATIEN
DANMARK
STORBRITANNIEN
KROATIEN
 
ISRAEL

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-09-19

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se