Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Leksand tog 19:e SM-guldet!

Leksand Lumberjacks är Svenska Mästare i baseboll för 19:e gången efter seger med 3-1 i matcher över Sundbyberg Heat! Fansen i Dalarna bjöds på en rafflande upplösning då Sundbybergs Magnus Pilegård hade chansen att utjämna Leksands 4-2-ledning med en löpare på bas och två brända i den nionde inningen i SM-final 4. Pilegård slog ett högt slag till leftfield som Peter Johannessen fångade och SM-guldet var Leksands. Peters storebror Björn Johannessen utsågs till finalseriens MVP.


LEKSAND LUMBERJACKS SVENSKA MÄSTARE I BASEBOLL MED 3-1 I MATCHER! SM-final 4 Leksand-Sundbyberg 4-2 Donnovan Warrecker var stor segerorganisatör i Leksand. Han pitchade hela matchen och slog dessutom in Leksands tredje och fjärde poäng med en dubbel i den sjätte inningen. Underläge med 0-4 två tredjedelar in i matchen men fjolårsmästarna Sundbyberg vägrade att ge upp. Magnus Pilegård slog en solohomerun i den åttonde inningen och i den nionde reducerade Heat till 2-4, då Pilegård fick chansen att utjämna. Men med två brända och en löpare på bas slog Pilegård en lyra till leftfield, matchen var över och Leksand Svenska Mästare för 19:e gången. Förutom Warrecker hade Kent Sterner och Daniel Farth var sin RBI för Leksand. Björn Johannessen utsågs till SM-finalens MVP. Läs mer om SM-slutspelet här Läs om SM-final 1 och 2 här Laguppställningar och statistik Svenska Mästare genom tiderna SM-final 3 Leksand-Sundbyberg 13-2 (7) Peter Johannessens tvåpoängssingel i botten av den sjätte inningen blev början på slutet för Sundbyberg i SM-final 3. Leksand tog nio poäng i den sjätte inningen och vann med 13-2 i lördagens första match. Leksand hade ett grepp om matchen från den andra inningen då man vände 0-1 till 2-1 på Daniel Farths sacrifice fly och Mats Jones påpassliga baserunning. Inför botten av den sjätte stod det 4-2 till hemmalaget. Farth var leadoff och blev bränd, Sundbybergs pitcher Magnus Pilegård kastade sedan en walk till Roger Sund varpå Leksand slog fem raka hits, en av dom Peter Johannessens tvåpoängssingel. Jones blev efter det safe pga ett error, då vid ställningen 2-10 fann Pilegård för gott att kasta in handsken. Tommy Ekelund tog över men Leksand kunde ta ytterligare tre poäng innan inningen var över. Detta var Pilegårds första förlust i år. Bäst i Leksand Peter Johannessen med två hits, fyra RBI och två runs och Daniel Farth som hade en hit på två at bats inklusive tre RBI, två runs, en walk och en sacrifice fly. Johan Tisell vann sin andra match i SM-finalen efter en imponerande insats. Framförallt var det Laget Leksand som vann, alla leksingar hade åtminstone en run eller en RBI. Läs mer om SM-slutspelet här Läs om SM-final 1 och 2 här Laguppställningar och statistik Svenska Mästare genom tiderna kontaktperson - Magnus Hedström
 
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  R
  H
  E
 Sundbyberg
 0
 0
 0
 0
 0
 0
 0
 1
 1 
  2
 8
 3
 Leksand
 0
 2
 0
 0
 0
 2
 0
 0
 X
  4
 10
 1
  Pitchers
  IP
  R
  ER
  H
  W
  K
 Rickard Reimer, Sundbyberg (L, 0-1)
 6
 4
 3
 9
 2
 4
 Magnus Pilegård, Sundbyberg
 2
 0
 0
 1
 0
 2
 Donnovan Warrecker, Leksand (W, 1-1)
 9
 2
 2
 8
 4
 5
 
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  R
  H
  E
 Sundbyberg
 1
 0
 0
 0
 1
 0
 0
 -
 -
  2
 7
 1
 Leksand
 0
 2
 1
 1
 0
 9
 X
 -
 -
  13
 12
 1
  Pitchers
  IP
  R
  ER
  H
  W
  K
 Magnus Pilegård, Sundbyberg (L, 1-1)
 5 1/3
 11
 10
 10
 4
 4
 Tommy Ekelund, Sundbyberg
 2/3
 2
 1
 2
 2
 0
 Johan Tisell, Leksand (W, 2-0)
 7
 2
 2
 7
 3
 6


Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.


Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-09-25

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se