Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Internationella notiser

Neptunus segrade för sjätte året i rad i Holland, Kuba vinner Junior-VM och seger för Croydon Pirates i det Brittiska Mästerskapet. Där har ni några av notiserna från vår titt runt omkring i baseboll och softbollvärlden.


Italien: Prink Grosseto tog tredje titeln Grosseto besegrade fjolårsmästarna Italeri Bologna i den italienska finalen med 4-2 i matcher. Grosseto, som tränas av kubanske Pedro Melina, vann med 3-0, 4-5, 2-1, 3-1, 5-9, och 8-2 för att ta sin tredje titel och första sedan 1989. Man vann även 1986. Japan: Seibu Lions och Chunichi Dragons i final Den japanska finalserien spelas mellan Seibu Lions och Chunichi Dragons i bäst av sju matcher. Efter fyra matcher är ställningen 2-2. Spanien: Storslam för Rojos de Candelaria Det spanska laget Rojos de Candelaria från Teneriffa tar storslam i alla tävlingar - man har vunnit allt under året. Man vann spanska ligan, Cupvinnarcupen och nu senast Copa del Rey i Spanien. Där besegrade man Sant Boi med 5-0 i finalen. I det spanska juniormästerskapet vann dock Irabia efter 5-4 mot Hercules i finalen. Ukraina, Ryssland och Grekland avstängda i Europa På grund av sena urdragningar i respektive tävlingar har det europeiska basebollförbundet, CEB, beslutat att stänga av de nationella federationerna och dess lag från följande tävlingar: Ukraina - stängs av i två år från deltagande i Kadett-EM på grund av sen urdragning från årets Kadett-EM, Ryssland - alla klubblag stängs av i två år från deltagande i Cupvinnarcupen på grund av Balashikhas sena urdragning ur årets turnering, Grekland - alla klubblag stängs av i två år från deltagande i Europacupen på grund av A.S. Marrousis sena urdragning ur årets turnering. Holland: Sjätte raka titeln för Neptunus Rotterdam Neptunus, Hollands och Europas bästa klubblag, vann sitt sjätte raka holländska mästerskap i baseboll genom att besegra HCAW Mr Cocker i finalen med 3-1 i matcher. Pitchern Rob Cordemans tog hem MVP-titeln och slagmannen Percy Isenia slog .429 för att ta hem titeln som bäste slagman i finalserien. Med det sjätte raka mästerskapet slog man nytt holländskt rekord. Efter segern utannonserade pitcherduon Tom Becker och Eelco Jansen (som kastade en no-hitter mot Sverige) att de lämnar Neptunus efter den gångna säsongen. Becker återvänder till Australien medan Jansen lägger handsken på hyllan. Totalt har Neptunus 10 holländska mästerskap och vann i år även Europacupen. Tyskland: Fjärde raka för Paderborn Untouchables I Tyskland tog Paderborn Untouchables hem sin fjärde raka titel i följd efter att ha besegrat Fürth Pirates med 3-0 i matcher i finalserien. Efter två jämna finalmatcher (5-3 och 5-4) krossade man Pirates med 18-2. Tyskland: Cupen till Regensburg Regensburg vann sin tredje raka DBV Pokal, cuptiteln, när man besegrade Mannheim Tornados med 5-1 i finalen. Lokstead Stealers tog hem tredjeplatsen efter 11-1 mot Bennigsen Beavers. Belgien: Brasschaat Braves vann dubbelt Belgiens överlägset bästa basebollag är Brasschaat Braves, på gränsen till Holland. Man tog ytterligare en viktoria då man besegrade Royal Greys i det belgiska mästerskapet med 3-1 i matcher i finalserien. Med 4-3, 3-9, 4-3, och 5-1 tog man sin 12:e seger i Belgien. Som lök på laxen vann klubben även softbollmästerskapet och även där mot Royal Greys i finalen. 3-0 i matcher blev det efter 5-3, 6-3, 2-1 i matcherna. Dessutom tog ju softbollaget även hem Cupvinnarcupen B, efter ett dåligt gruppspel (3-2) tog man tag i sitt spel och vann två raka matcher i slutspelet, 9-0, 16-1. Kubansk seger i Junior-VM Det blev kubansk seger när JVM avgjordes i Taiwan. Kuba besegrade Japan i finalen med 4-0 i matcher. Turneringen blev förkortad på grund av kraftigt regn, vilket gjorde att slutspelsmatcherna fick strykas. Istället möttes segrarna i de två grupperna i final och andraplacerade Sydkorea och USA i bronsmatchen. Sydkorea tog hem bronset efter 10-5 mot USA. Taiwan, Italien, Holland och Panama delade på femteplatsen och Australien, Tyskland, och Sydafrika, delade på niondeplatsen. Noterbart är att Venezuela drog sig ur turneringen i ett sent skede, vilket fick följder (se separat notis). Storbritannien: Croydon Pirates vann mästerskapet Det Brittiska Mästerskapet 2004 gick till Croydon Pirates, som besegrade Windsor Bears med 12-10 i den avgörande finalmatchen. London Warriors och Liverpool Trojans fick se sig besegrade i semifinalerna av Pirates och Bears. Irland: Spartans segrare Finalserien i Irland gick till fem matcher innan Spartans kunde vinna titeln. I den femte och direkt avgörande finalmatchen besegrade man Black Sox med 12-7. Darragh Jones utsågs till MVP för säsongen, Amory Schwarz bäste slagman och Cormac Eklof bäste pitcher. Så här spelas kvalet till OS 2008 Internationella Baseboll Förbundet, IBAF, presenterade hur kvalificeringen till OS i Peking 2008 kommer att gå tillväga. Två lag från Nord- och Sydamerika kommer att kvalificera sig direkt, plus ett lag från Asien och värdnationen Kina. Från Europa kommer ett lag att kvalificera sig direkt, troligtvis genom EM2007, och ytterligare två lag kommer att spela ett separat OS-kval med två lag från Norr- och Sydamerika, två lag från Asien, ett lag från Afrika, och ett lag från Oceanien. Åtta lag i det kvalet tävlar om de tre återstående platserna till OS2008. Avstängning från tävlingar för Venezuela Det Venezuelanska basebollförbundet kommer att stängas av från alla internationella turneringar till och med 10 september 2005. Detta på grund av att man vid flera tillfällen inte deltagit i de turneringar som man har kvalificerat sig till, senast vid Junior-VM i Taiwan. Dessutom skall man böta $5000, och betala ut kompensation till Taiwan, som organiserade JVM. Ungdoms-VM avgörs i Mexico Mexikanska Monterrey står som värd för det 12:e Världsmästerskapet för ungdomar. Den 19-30 augusti avgörs UVM, där spelare som är 15-16 år gamla deltar. Från Amerika deltar Kuba, USA, Mexico och Brasilien som kvalificerade sig genom sina placeringar i Panamerikanska Kadettmästerskapen.


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-10-23

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se