Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Jubileum med Junior-EM

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet firar 50-årsjubileum 2006. Och man har fått en tidig present - CEB tilldelade i helgen arrangemanget för basebollens Junior-EM B-pool 2006 till Sverige. Dessutom annonserade CEB ut en ny spelform för Senior-EM, och spelplatserna för klubblagsturneringarna spikades.


Sverige kom ju på tredje plats vid årets J-EM B-pool i Belgien där Storbritannien tog sig till A-EM 2005 och får nu en bra chans att revanschera sig. Senast man arrangerade var 2002, då Leksand och Rättvik stod för arrangemanget. Det är ingen hemlighet att Göteborg på förhand har en bra chans att tilldelas arrangemanget av J-EM 2006 - om man får till stånd en ny plan i kommunen. Ny spelform i Senior-EM CEB har dessutom, efter påtryckningar från IBAF, beslutat om en ny spelform i Senior-EM. Då det är en kvalturnering till VM och OS skall man numera följa IBAFs normer avseende kvalspel. Sverige slog ju ut Italien i kvartsfinalen av EM2003, vilket gjorde att Italien missade VM2005. Ännu värre var att USA missade OS i Aten på grund av den försmädliga missen i kvartsfinalen av det Amerikanska OS-kvalet. Främst USA:s kvalmiss har gjort att IBAF har beordrat att alla kvaltävlingar skall spelas som seriespel. För Senior-EM innebär detta att de 12 lagen delas in i två grupper som tidigare, med en round robin där man spelar mot varandra i gruppen. Men istället för traditionellt slutspel efter det inledande gruppspelet kommer nu de tre bästa lagen i varje grupp spela en ny round robin mot varandra där man tar med sig resultaten från de två lag som följer med till mellanrundan. Samma gäller för de tre sämsta lagen i varje grupp. Efter mellanrundan spelar ettan och tvåan EM-final och trean samt fyran spelar bronsmatch. De fyra bästa lagen tar sig till VM2007. Lars Sundin invald i Legal Commission SBSFs Lars Sundin valdes in i Legal Commission vid CEB:s sammanträde i helgen. Som namnet antyder kommer kommissionen att hantera frågor av legal karaktär för det Europeiska Basebollförbundet. Spelplatser för klubblagsturneringarna fastställdes CEB fastställde dessutom spelorterna för klubblagsturneringarna 2005. CEB-cupen A-pool, dit Karlskoga har kvalificerat sig, kommer att avgöras i Prag, Tjeckien. Cupvinnarcupen B, dit Sundbyberg är kvalificerade, spelas i Bulgarien och Frankrike - mycket tyder på att just Frankrike blir spelort för det svenska laget. Till Europacupen B-pool har Leksand kvalificerat sig som svenska mästare, men där har man ingen arrangör i dagsläget. Kanske läge för en klubblagsturnering vid Siljan? skriven av - Kristian Pälviä


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-11-09

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se