Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Seriespelet 2005

Softbollutskottet och Basebollutskottet kan nu informera om 2005 års serieupplägg. I softbollserien kommer man att spela med två pooler i serien, med fem respektive fyra lag och påföljande slutspel. Basebollserierna kommer att spelas likt tidigare år men Elitserien kommer att komprimeras på grund av de många veckorna med landslagsuppdrag.


Softbollserie med nio lag i två grupper Softbollserien kommer att spelas med två pooler, A och B. I A-poolen skall de fem lag som var bäst placerade i fjol spela, och övriga lag spelar i B-poolen. Alla lag möter alla men man möter lagen inom sin egen pool fler gånger. Lag 1-3 i A-poolen är klara för semifinal, medan 4:an i A-poolen möter 1:an i B-poolen om en semifinalplats i bäst av tre matcher. Serien som i fjol spelades som en sammandragsserie kommer 2005 att ha endast två sammankomster, och i övrigt kommer upplägget att vara en reguljär serie. Sammankomsterna kommer att läggas så att lagen som har längst avstånd från varandra slipper dyra resekostnader. Softbollutskottet vill ha in definitiva anmälningar från samtliga lag, inklusive kontaktpersoner och kontaktuppgifter, till serieadministratören Caroline Kjellgren på caroline_kjellgren@telia.com (OBS! Ny mailadress) senast 31 december. Baseboll Elitserie med färre spelhelger På grund av att basebollandslaget skall spela i både EM och VM, samt förbereda sig för turneringarna, kommer Elitserien i baseboll att spelas med färre spelhelger. Redan i slutet av augusti kommer SM-slutspelet att vara avklarat, för att all serieverksamhet skall vara slut inför VM-turneringen som tar upp större delen av september månad. Elitserielagen: Leksand, Karlskoga, Sundbyberg, Tranås, Rättvik, Oskarshamn, Skövde och Göteborg. Division 1-lagen: City, Skellefteå, Stockholm, Sundsvall, Enskede, Gefle (nya), Alby (nya), Vidingsjö, Köpenhamn, Eskilstuna, Lund, och Sölvesborg (nya). Division 2-lagen: Norrköping, Karlslund, Uppsala-Björklinge, Westerås, Jönköping, Kungsbacka, Köpenhamn B, Halmstad, Malmö. Sista anmälningsdag för nya lag till seriespelet 2005 är den 31 december. skriven av - Kristian Pälviä  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-12-05

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se