Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Lyckad debut "down under"

Den 13 januari anslöt Sundbyberg Heats Peppe Elfving och bröderna Philip och Oliver Gajzler till svensk-kolonin i Perth.


 Sedan tidigare befinner sig ju Leksands Björn Johannessen och Johan Tisell i Perth, med klubblaget South Perth. Dessutom spelade Skövdes Alexander Karlsson med ett annat Perth-lag, Wanneroo, tidigare i vinter. För de tre Sundbybergsspelarna väntar dock spel i ett tredje Perth-lag, Victoria Park, och killarna spelade sin första match den gångna helgen, Peppe och Philip (bilden) i den högsta serien (State League)och Oliver med reserverna (Triple A's).   State-laget förlorade sin match mot Wembley med 6-3 men av de åtta hits Vic Park skrapade ihop kom hälften från Peppe och Philip - två hits vardera närmare bestämt. Oliver vann sin match med reservlaget, 9-1, och var 1 på 2. Sammantaget ett ganska bra facit med tidsomställning, närmare två dagars resa i kroppen, och dryga 35 grader på planen.   Peppe och Philip fick dock finna sig i att bli flyttade från sina ordinarie positioner, Peppe från catcher till outfield och Philip från tredje bas till shortstop. Förhoppningsvis är dock ordningen återställd inom några matcher.   Sumpan-killarna bor med en spelare i Vic Park, med var sitt rum i en nyligen färdigbyggd villa med pool. Klubben ska dessutom ordna fram jobb och bil innan det är dags för hemresa igen i början av april.   Nästa helg väntar möte med South Perth, ett South Perth som leder serien och som i helgen slog Wanneroo med 7-4. Då blir det Leksand mot Sundbyberg igen. Förhoppningvis gör då även Johan Tisell sin första start i den högsta serien medan Björn sedan tidigare återfinns bakom plattan i South Perths laguppställning. Det första mötet i oktober slutade överraskande med Vic Park-seger, 4-2. skriven av - Kristian Pälviä  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-01-18

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se