Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sundbyberg Heat storsatsar

Sundbyberg Heat, som förlorade SM-finalen i fjol, storsatsar inför årets Elitseriesäsong. Tre nyförvärv och en intressant comeback gör att Sundbyberg väl kan matcha Leksand i årets seriespel.


Och coachen Rickard Reimer tror att årets årgång kan vara den mest intressanta någonsin, med ett tiotal landslagsaktuella spelare i truppen. Sundbyberg behåller hela fjolårets trupp, med bl.a. veteranerna Magnus Pilegård, Per Lindgren och Tommy Ekelund samt unga och lovande Niklas Melin. Dessutom tillkommer fyra intressanta nyförvärv i Tomas Eriksson, Petter Diurlin, Jörgen Andersson och comebackande Robert Porsklint. Tomas Eriksson kommer från Skellefteå men har flyttat ner till Stockholm för arbetsmässiga orsaker. Eriksson landslagsdebuterade redan som 18-åring i samband med VM 1994 i Nicaragua. Han har vunnit tre SM-titlar med Skellefteå (1994, 1995 och 1999). - Tomas kommer att stabilisera vår pitching enormt under året och kommer att bli den stöttepelare vi kan luta oss emot när det drar ihop sig mot slutspel, säger Rickard Reimer (bilden)  till Sundbybergs webbsida. Petter Diurlin har spelat i tre olika klubbar de senaste säsongerna, Skövde, Oskarshamn, och Rättvik. Nu har arbetet tagit honom till Stockholm och då blir Sundbyberg nästa klubbadress. - Petter Diurlin är den defensive spelare Heat saknat under ett par år och jag är säker på att han kommer att bjuda på flera "Big league"-spel under året. Dessutom får vi en stabil slagman i toppen av slagordningen, kommenterar Reimer. Jörgen Andersson har varit Enskedes bästa spelare under ett antal säsonger och Robert Porsklint gör comeback efter ett års uppehåll. Rickard Reimer och assisterande coachen Magnus Pilegård kommer att förfoga över Elitseriens överlägset bredaste trupp. Något som man ser positivt på. - Konkurrensen kommer att bli stenhård för att ta en plats i startnian. Vi har bredd, djup och en stark bänk, säger Rickard Reimer. Jag tycker vi är väl rustade för att klara av 27 innings varje helg. Och inte minst viktigt... - Vi är väldigt revanschsugna efter förra årets andra plats, avslutar Rickard Reimer. Läs mer på Sundbyberg Heats webbsida . skriven av - Kristian Pälviä
Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-03-06

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se