Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Per Bjurman: Drama och känslor - i 160 omgångar!

Aftonbladet/Per Bjurman: När Hideki Matsui smackade in säsongens första homerun var den glödheta öppningsmatchen mellan Yankees och Red Sox redan avgjord. Men det var ändå just då det slog mig: Jag älskar baseball.


Förälskelsen slog rot redan under resor hit på 90-talet. Efter att ha sett några matcher utan att ha fattat ett smack började jag långsamt bli förtjust i vad jag uppfattade som en osedvanligt episk sport. Och under slutspelet 2003, när Chicago Cubs och Boston Red Sox förgäves kramade själarna ur sina klubbmärken för att övervinna sina respektive förbannelser, etablerades en seriös relation. Men det är när japanske stjärnan Matsui i åttonde inningen i årets säsongspremiär skickar bollen ut i Bronx-natten det blir kärlek. Jag reser mig sakta upp ur soffan och bara gapar. Det är så grandiost. Så snyggt. Så hisnande perfekt. Läs hela artikeln av Aftonbladets New York-korrespondent Per Bjurman - klicka här !Länk till annan webbplats.
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2005-04-06

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se