Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Elitserien: Kan Leksand försvara guldet?

Med 19 SM-guld är Leksand Sveriges anrikaste basebollförening. Nu ska det 20:e guldet bärgas med hjälp av svensk-australiske importen Dean Lindberg och nysatsande pitchern Petter Vesterlund. Dessutom arrangerar man Europacupen på hemmaplan och satsar på att ta upp Sverige till A-gruppen igen. Vi har träffat Leksands nyförvärv och pitcher Petter Vesterlund som efter axeloperationer satsar igen.


Leksand slog Sundbyberg i fjolårets SM-final med 3-1 i matcher. Stor hjälte i den fjärde och sista matchen var spelande tränaren Donnovan Warrecker. Länge såg det ut som att Leksand skulle få klara sig utan sin guldmakare i år men enligt klubben finns det en möjlighet att Donnovan återvänder lagom till sista helgen i maj, då Leksand möter Sundbyberg... Vilken matchserie det kan bli. En annan spelare som vill återvända är Petter Vesterlund (bilden). Petter är en av Sveriges mest meriterade basebollspelare med sju SM-guld och tre JSM-guld med moderklubben Skellefteå och ett EM-brons i medaljskåpet. Men de senaste säsongerna har förstörts av en axelskada. Tre operationer sedan 2001 har satt käppar i hjulet men 2005 kan bli året då lyckan vänder. Petter var nämligen med på landslagslägret i Florida i april, ett läger som gav mersmak. - Det gick bättre än förväntat, både fysiskt och resultatmässigt. Petter pitchade två inningar mot Eckerd Tritons och släppte endast en walk. Dessutom kastade han en inning i en internmatch. Petter ser med tillförsikt på landslagssäsongen. - Landslaget är bättre tränat än någonsin och det är en bra stämning i truppen, alla är peppade. Allt annat än en semifinalplats i EM i juli är en besvikelse. Med på landslagslägret var också svensk-australiensaren Dean Lindberg som ska spela för Leksand i sommar. - Dean kommer att bli nyttig, han är en naturlig första basman vilket Leksand har saknat. Dessutom kommer han nog att kunna pitcha några inningar. Petter tillhörde Leksand under fjolårets guldsäsong men axeln satte stopp för allt spel. Suget efter att aktivt få vara med och ta ett SM-guld är därför stort. Sist han vann ett guld var med Skellefteå 1999. Precis som i fjol så bor en stor del av Leksands trupp i Stockholm. Förutom Petter återfinns Johan Tisell, Steven Gilsdorf och Mats Jones i huvudstaden. Däremot har bröderna Björn och Peter Johannessen flyttat till Leksand. - Vi tränar tillsammans. Det är ingen ideal situation men det fungerade ju i fjol, avslutar Petter. Leksand spelartrupp säsongen 2005:   FAKTA: Leksand Lumberjacks - bildades 1956 www.geocities.com/leksandbaseboll Hemmaplan: Lugnet Nyförvärv: Dean Lindberg (Perth), Petter Vesterlund (Skellefteå) Spelarförluster: Roger Sund (slutar) skriven av - Magnus Hedström
Nr
Namn
Pos
B/T
Moderklubb
2
Magnus Jönsson
IF
L/R
Leksand
5
Björn Johannessen
C/IF
L/R
Täby
29
Kent Sterner
IF/C
L/R
Leksand
36
Mats Jones
IF/P/C
R/R
Leksand
24
Johan Tisell
P
R/R
Täby
33
Petter Vesterlund
P/OF
L/R
Skellefteå
Dean Lindberg
IF/OF
R/L
Perth
11
Peter Johannessen
OF
L/R
Sundbyberg
9
Tobias Bornström
IF
L/R
Leksand
12
Rickard Leander
IF/P
L/R
Leksand
10
Daniel Farth
OF/P
L/R
Leksand
Steven Gilsdorf
OF
R/R
Erik Sjörs
C/IF
L/R
Leksand
Adam Berglund
IF
L/R
Leksand
Andres Olsson
IF/OF
R/R
Leksand
Robin Magnusson
OF
L/R
Leksand
Marcus Syrén
IF/OF/P
L/R
Leksand

Länk till annan webbplats.


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-05-02

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se