Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Elitserien: Reimer anför Sundbybergs guldjakt

I fjol vann Sundbyberg Heat Svenska Cupen och JSM, men i SM-finalen blev det stryk mot Leksand. Nu har klubben värvat pitchern Tomas Eriksson från Skellefteå och Petter Diurlin från Rättvik, två landslagsmän som ska se till att SM-guldet återvänder till Örvallen. Vi har pratat med Sundbybergs spelande coach Rickard Reimer.


Rickard Reimer (bilden) coachar Sundbyberg i år med Magnus Pilegård som assisterande. Rickard är helnöjd med truppen och konstigt vore väl annars. Inga spelarförluster och två nya landslagsmän ger Heat både bredd och spets. Lägg därtill en frisk Rickard Ljung och en comebackande Robert Porsklint så förstår ni att det blir trångt i Sundbybergs dugout i sommar. - Vår startnia består av idel landslagsmän. Dessutom har vi en djup pitchingrotation, säger en belåten Rickard Reimer som dock påpekar att det inte räcker med en vass lineup. - Är det nåt jag har lärt mig genom alla slutspel så är det att man måste ha 14-15 spelare som kan prestera. Coachens uppgift är att skapa harmoni i truppen och se till att alla är rustade inför slutspelet. Att målet är SM-guld hymlar inte Rickard med. - Vi ställer oss inte på planen för att bli trea. Vi har fyllt på med det vi kanske saknade lite av ifjol, pitching (Eriksson) och defensiv (Diurlin). För Rickard personligen har coachningen betytt att han inte kan fokusera 110 procent på sitt egna spel. - Att kombinera coachning med spel var riktigt svårt i början och det är fortfarande svårt. Man får offra sitt eget spel litegrann och acceptera att statistiken försämras lite, att slagsnittet sjunker något. Att guldet hamnar i Leksand eller Sundbyberg är Rickard benägen att tro även om han inte vill räkna ut de övriga fem klubbarna. - Men tittar man på landslaget så ser man ju att det är Leksand- och Sundbybergspelare som dominerar. Och att vi har många landslagsmän i truppen ser jag bara som en fördel. Alla är väldigt motiverade inför landslagssäsongen. Sundbybergs spelartrupp säsongen 2005: FAKTA Sundbyberg Heat - grundad 1972 www.sundbybergheat.se Hemmaplan: Örvallen Nyförvärv : Jörgen Andersson (Enskede), Petter Diurlin (Rättvik), Tomas Eriksson (Skellefteå), Robert Porsklint (comeback) Spelarförluster : Inga skriven av - Magnus Hedström
Nr
Namn
Pos
B/T
Moderklubb
24
Tommy Ekelund
P/IF/OF
L/R
Sundbyberg
13
Per Lindgren
OF
R/R
Sundbyberg
19
Peter Elfving
C
L/R
Sundbyberg
23
Rickard Ljung
P/IF/OF
L/R
Kungsängen
22
Rickard Reimer
P/IF
R/R
Hallonbergen
25
Philip Gajzler
P/IF/OF
L/R
Sundbyberg
3
Oliver Gajzler
IF
L/R
Sundbyberg
44
Eric Mercado-Olofsson
IF
R/R
Sundbyberg
12
Robin Bäckström
IF
R/R
Sundbyberg
20
Niklas Melin
P
L/R
Sundbyberg
16
Rikard Gustavsen
IF
R/R
Sundbyberg
11
Vincent Persson
P/OF
R/R
Uppsala
17
Henrik Rundgren
OF
L/R
Skövde
8
Magnus Pilegård
P/C/IF
L/R
Stockholm
87
Dennis Binkowski
C
L/R
Stockholm
6
Petter Diurlin
IF
L/R
Karlstad
90
Tomas Eriksson
P
R/R
Skellefteå
51
Jörgen Andersson
OF
R/R
Enskede
2
Ricardo Martinez
IF
R/R
Stockholm
15
Robert Porsklint
IF
L/R
Nälsta
Länk till annan webbplats.


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-05-05

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se