Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Elitserien: Skilsmässa i Tranås

Elitserielaget Tranås har brutit sitt samarbete med den kristna gruppen som varit engagerad i föreningen. Fyra spelare lämnar därmed Tranås inför säsongen. Men man har skiljts åt i samförstånd, och Tranås siktar högt inför Elitseriesäsongen med flera intressanta nyförvärv. Den viktigaste pusselbiten är dock Matt Merrifield som återvänder till klubben som spelande tränare.


De aktuella spelarna, David Leander, Gary Johnson, Daniel Husband, och David Bergmark, var på väg till Rättvik men efter att dalalaget lagt ner sitt elitserielag ser det ut som om spelarna är på väg till andra klubbar istället. Dock inte Tranås. Peter Afzelius, som var med och grundade Tranås Basebollklubb, kommenterade i Smålandstidningen 5 april att man brutit samarbetet med den kristna gruppen: - Vi kom inte överens om lite olika villkor och vi är ingen kristen förening. Vi skils åt som vänner och båda parter är överens om att samarbetet ska avbrytas. Ett grundproblem har varit att de kristna spelarna inte har varit med i alla matcher på söndagar och det har varit ett krav från klubbens sida. Dessutom har den kristna gruppen hjälpt till med att fixa amerikanska spelare till föreningen. - Vi ville exempelvis ha tillbaka Matt Merrifield (bilden) som var spelande tränare i fjol tillsammans med Daniel Husband, men de kunde inte garantera att han skulle få komma tillbaka. De ville ha hit amerikanska spelare som kan hjälpa till inom deras grupp och Matt är inte kristen, säger Peter Afzelius till Smålands Tidningen. Matt Merrifield kommer dock att spela med Tranås denna säsong och dessutom tar han med sig en kompis från San Dieo, Tyler Smith, som är pitcher. Tranås har även gjort klart med amerikanen Danny Allen, som är dubbelpassare och spelar med Storbritanniens landslag. - Vi har haft en hel del duktiga utländska spelare under åren, men aldrig så här många bra spelare samtidigt i föreningen. Det ser riktigt bra ut, säger Peter Afzelius. Tranås spelartrupp säsongen 2005: FAKTA: Tranås Baseboll Klubb - bildad 1992 Hemmaplan: Hätteplanen, Tranås Nyförvärv: Tyler Smith, San Diego; Daniel Allen, Liverpool Trojans; Mattias Eriksson, Pär Eliasson, Nils Eliasson, egna produkter; Ken Fasth, comeback. Förluster: David Leander, Rättvik; Daniel Husband, Rättvik; John Beaven, slutar. skriven av - Kristian Pälviä
Nr
Namn
Född
Pos
B/T
22
Peter Afzelius
1965
P/IF
R/R
55
Mikael Andersson
1976
P/C/IF
L/R
80
David Wennerlund
1983
P/C/IF
L/R
3
Erik Göransson
1985
IF/O
L/R
15
Erik Svensson
1981
OF
R/R
6
Mikael Torphammar
1980
OF
R/R
13
Matt Merrifield
1980
P/C/IF
R/R
12
Tyler Smith
1982
P/IF
R/R
29
Daniel Allen
1983
1B/OF/P
L/L
77
Kalle Mattsson
1987
IF/P
R/R
60
Tobias Stridh
1982
OF
L/R
66
Mattias Eriksson
1988
OF
R/R
11
Pär Eliasson
1988
IF/OF
R/R
35
Nils Eliasson
1988
IF/OF
R/R
19
Andreas Karlsson
1979
P
R/R
23
Dennis Lövgren
1988
IF
L/R
25
Ken Fasth
1983
IF/OF/P
R/R

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-05-06

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se