Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Elitserien: Oväntade nytillskott till Skövde

Inför säsongen såg Skövde Saints spelartrupp tunn men lovande ut, detta på grund av en generationsväxling i A-laget. Men efter Rättviks urdragning valde en kvartett spelare, däribland landslagsmannen David Leander och fjolårets homerunmästare Daniel Husband, att pendla till Västergötland för matcherna under säsongen. Och nu siktar Skövde på att undvika kvalspel.


Skövde har ju annars haft en tunn trupp de senaste säsongerna och situationen var således normal inför årets säsong. Borta var amerikanska duon Tom Pelsnik och Jacob Kruger samt finske landslagsmannen Jukka Kurvinen. - Vi får hit två amerikanska spelare i maj, catchern Felipe Aguilera från Pomona som även skall vara tränare, och Jacob Gardner som är en duktig pitcher från San Fransisco, kommenterar Mattias Grimstoft i SLA. Ett annat intressant nyförvärv är Mathias Olsson, 21, som tidigare har spelat för Leksand men hållt upp en tid under en satsning på ishockey. Tillsammans med övriga lovande yngre spelare i Skövde, bl.a. Henrik Johansson (f. 1986), Alexander Karlsson (f. 1985), och Michael Andersson (f. 1985), bildar Mathias en stomme som har framtiden för sig. Truppen är tunn - men om några år ska det vara ändring på det. - Vi har många killar som är 16-17 år. De är duktiga men kommer mest, speciellt i början, att spela i Juniorelitserien. Även de som är några år yngre är duktiga, säger Grimstoft i SLA. Oväntade tillskott från Rättvik Efter Rättviks avhopp från Elitserien har Skövde fått tillskott av en kvartett spelare som tidigare bestämt sig för att lämna Tranås för Dalalaget. När Rättvik lade ner sitt A-lag riktades blickarna västerut för kvartetten Daniel Husband, Gary Johnson, David Leander och David Bergmark. Av dessa kommer fjolårets homerunmästare Daniel Husband att vara spelklar redan till lördagens seriepremiär mot Leksand, men övriga spelare får vänta tills pappersexercisen är avklarad innan det blir spel i Skövdes tröjor. Detta sker troligtvis till nästa hemmamöte, mot Sundbyberg 21-22 maj. - Vi får en bredare trupp men för sporten är det inte bra med Rättvik. Rent ut sagt är det skit, säger Mattias Grimstoft till SLA apropå Rättviks avhopp. Grimstoft framhåller dock att Rättvik har framtiden för sig. - Klubben kommer inte att dö. Den har duktiga ungdomslag och är säkert tillbaka i Elitserien om några år. Synd bara att avhoppet kom så sent, vi får lida för det allihop. Hela kvartetten är engagerade i kyrlig verksamhet i Tranås och av religiösa skäl spelar de inte matcher på söndagar. - Helt ok för oss. Det är ren bonus om de kan spela för oss de övriga dagarna. Fem av 18 matcher spelas söndagar, avslutar Grimstoft. Skövde Saints Klubben bildad 1988 Hemmaplan: Lillegårdens sportfält, Skövde www.skovdesaints.com Nyförvärv: Felipe Aguilera och Jacob Gardner, USA, Mathias Olsson, åter efter uppehåll, Daniel Husband, Gary Johnson, Tranås; David Leander, David Bergmark, Rättvik. Spelarförluster: Tom Pelsnik, Jacob Kruger, åter till USA, Jukka Kurvinen, Helsingfors Expos, Christer Nilsson, slutar. skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats.


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-05-07

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se