Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sverige åter i Europacupeliten

Det är tjejerna som lyckas i Europacupspelet! Efter två säsonger i B-gruppen är nu Sverige åter i Europacupeliten efter att Nälsta BSK spelat upp Sverige till A-poolen i Europacupen.


 Nälsta kom på tredje plats i Europacupen B-pool i Italien och det räckte till att återta en plats i A-poolen. Även Skövde Saints var ytterst nära att spela upp Sverige till A-poolen i Cupvinnarcupen men föll med 0-1 - i botten av den sjunde inningen - i finalen mot holländska DSC 74 efter en stark finalinsats. Bilden: Lina Engberg, Nälsta, utsågs till MVP när Europacupen B-pool avgjordes i Italien. Foto: Hans Rydberg Femte Europacupen för Nälsta gav avancemang För Nälsta var det femte gången man deltar i Europacuperna, man spelade i Cupvinnarcupen 2001-2003 och kom 2003 på en andra plats efter A4 Terrasvogels - den bästa placeringen för ett svenskt klubblag någonsin i Europacupen. Nu tog man upp Sverige till A-poolen efter att ha lyckats väl i slutspelet. Efter avslutat gruppspel låg Nälsta på en fjärdeplats och var piskade att vinna den andra semifinalen mot Golovec Ljubljana för att säkra en tredjeplats i turneringen (som skulle räcka till avancemang). Det gjorde man, vann med 7-2, och att man senare föll i den avgörande matchen mot Brasschaat om en finalplats (0-6) spelar mindre roll eftersom man tog Sverige upp till A-poolen igen för första gången sedan 2002. Lina Engberg, Nälsta, utsågs till turneringens mest värdefulle spelare. Under 80- och 90-talet var Sverige en av de bättre länderna i Europacupen och deltog i 13 raka A-pooler innan man 1999 flyttades ner till B-poolen. Efter ett kort mellanspel i A-poolen 2002 har Sverige inte varit med i Europacupen sedan dess. Men 2006 skall återigen de svenska mästarna får möta sig med mästarna från Italien, Holland, Tjeckien, Frankrike, Spanien, Tyskland, Österrike och Belgien. Spelprogram och resultat från Europacupen B-pool hittar ni här ! Premiär för Skövde Saints gav nästan en plats i A-poolen Skövde Saints deltog i sin första Europacup någonsin och hade en tuff nöt i holländska värdlaget DSC74, som var storfavoriter att ta hem slutsegern. Efter klok matchning av laget återfanns man till slut i finalen där DSC74 sprang in finalens enda poäng i botten av den sjunde inningen - och gav Holland en plats i A-poolen 2006. En brutal avslutning på en turnering som så när gav Sverige två lag i A-gruppen. Istället får SM-tvåan spela Cupvinnarcupen B-pool 2006 och då ta nya tag för att ge Sverige avancemang till A-gruppen. Spelprogram och resultat från Cupvinnarcupen B-pool hittar ni här  - eller på arrangörernas webbsida ! Referat finns även på Skövde Saints webbsida . skriven av - Kristian Pälviä


Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-08-23

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se