Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Årets individuella priser delades ut

Under Verksamhetskonferensens inledning delades årets individuella priser ut inom både baseboll och softboll. Med årets statistik som grund för priserna drog Magnus Pilegård storslam i basebollserien medan Nälsta tog hem samtliga priser i softbollserien.


Det var första året som man delade ut priser inom softbollserien med statstiken som lagts in i Heatstat under säsongen som grund. Och för seriesegrande Nälsta, som även tog SM-guld, blev det naturligt nog storslam även i de invididuella priserna. Nälstas Becky Manson tog hem priset för Bästa slagman och Flest homeruns. I ett jämnt toppskikt där sex spelare hade ett slaggenomsnitt över .500, utmärkte sig Becky Manson bäst offensivt under säsongen med ett slaggenomsnitt på .565, fem homeruns, och ett slugging average på 1.195. Nälstas Lina Engberg utsågs till Most Valuable Player efter att ha anfört sitt lag till SM-guld efter att Becky Manson inte kunde vara med i sluttampen av säsongen. Hon slog in flest rbi's under säsongen och var en bidragande orsak till Nälstas SM-guld. En annan viktig ingrediens till Nälstas SM-guld var pitchern Sara Svensson som pitchade större delen av Nälstas matcher. Sara Svensson gick 6-1 på säsongen med 35 IP, 1.80 ERA. Hon är noterad för 15 mer innings än närmaste pitcher. Storslam för Magnus Pilegård Magnus Pilegård hade en fantastisk säsong såväl offensivt som defensivt. Offensivt slog Pilegård .555 med 30 hits, 25 runs och 22 rbi's. På pitcherkullen gick han 7-0 med 1.51 ERA på 47.2 innings, 20 walks och 43 strikeouts. Motståndarna slog endast .189 på Pilegård. Med detta tog han hem priset för bästa slagman, bästa pitcher och Most Valuable Player. Imponerande! Skövdes Daniel Husband tog hem sin andra raka titel i homerunligan. I år svarade han för sex homeruns med ett slaggenomsnitt på .395, 25 rbi. Mycket tack vare Husbands slagning gick Skövde till SM-slutspel i år efter att i fjol ha fått kvala sig kvar i Elitserien. Leksands rutinerade Magnus Jönsson kom tvåa i slagningen efter Magnus Pilegård med ett snitt på .439. Men när det gäller inslagna poäng - runs batted in - var han värst med 26 rbi. kontaktperson - Ulf Steinvall, Basebollutskottet
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-10-22

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se