Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Rapport från Verksamhetskonferensen

Rapporter från de olika seriekonferenserna under Verksamhetskonferensen presenteras här!


Bilder från Verksamhetskonferensen - klicka här ! Förbundsordföranden Mats Fransson inledde helgen med att välkomna de 50-talet personer som anmält sig till Verksamhetskonferensen. En överblick från säsongen som gick följde, men framförallt riktade man in sig på framtiden. Några av nedslagspunkterna var: -         Idrottsgymnasium i Leksand med start höstterminen 2006 -         Projektet Softboll i skolan med utrustningspaket från kansliet -         CEB Scoring Clinic i Stockholm 4-6 november -         Arbetet med att få till en ny omröstning om baseboll och softboll i OS 2012 -         Nya turneringar från Europeiska Baseboll Förbundet, bl.a. U21-EM Därefter genomförde man prisutdelning för årets individuella prestationer - klicka här för info . Liselott Ohlson från SISU Idrottsutbildarna inledde därefter sitt arbete med att leda själva utvecklingsprocessen. Vi återkommer med materialsammanställning från lördagens aktiviteter så snart vi har kunnat sammanställa allt. På söndagen genomfördes seriekonferenser med följande anteckningar: Ungdomskonferens Ola Sund berättade om SISUs barn och ungdomsledarutbildning och att vi skall hjälpas åt att sprida den bland våra klubbar. SBSF arbetar på att få fram ledare till den grenspecifika delen samt utbildningsmaterial. Gällande Basebollgymnasiet i Leksand informerade Ola Sund att det startar med 10 st elever med start hösten 06. Ansökningsdatum 1 februari BÅDE för skolan och det idrottsliga. Den första årskullen för intagning är födda 1990. Tränar utbildning i Leksand 28 - 29 jan 2006 i samarbete med ISG inriktning ungdomsledare/nybörjare. Kristian Pälviä informerade om licenser och vikten av att dessa betalas när spelarna börjar spela och inte när säsongen slutar. Ett enklare förfarande av licenser tillsammans med Folksam kommer att introduceras till säsongen 2006. Cadettlandslaget, turneringar varje år, flera får chansen att vara med. Vi kommer att lägga ut datum för tryouts så fort vi hinner. Vill något DISTRIKT stå som arrangör, kontakta Ola eller Mattias. Distriktsläger i Leksand som Dalarna Gävleborgs BSF arrangerade. Pushade för att flera distrikt har möjlighet att göra samma sak. Det kan finnas bra med kronor i vilande distriktsförbund. Aktivera flera distrikt, det är vägen för att få flera läger för våra ungdomar. Kontakta Ola om ni vill ha kopior på träningsprogrammet vi körde i Leksand. Kristian Pälviä kommer att vara samordnare för Sverige när det gäller deltagande i Little League. Det vi spenderade mest tid på var mera spel för våra A-ungdomar, man har delat upp Sverige i 4 delar med en st administratör i varje del, som kommer att ansvara för resultatrapportering till hemsidan. Tanken är att vi får in alla resultat på hemsidan och varje lag har sitt "record". Detta är för matcher mellan turneringstilfällen. Då kan man kolla hur det går för grabbarna i söder o norr på hemsidan. Detta är alltså spel mellan våra redan fungerande turneringar. Det är upp till varje område hur man vill lägga upp sitt spel serie eller sammandragning. Flera matcher är det viktigaste, MÅLET 20 matcher per säsong. Uppdelning blir Norra, Mellan, Södra och Super Södra Elitserien baseboll Elitseriekonferensen diskuterade bland annat spelschemat för kommande säsong. Basebollutskottet presenterade ett förslag där inriktning var att det ska spelas fler matcher i elitserien 2006 än de 18 omgånger som den gångna säsongens grundserie bestod av. De närvarande klubbarna (Alby, Karlskoga, Leksand och Sundbyberg) stödde BU:s förslag som går ut på att alla möter alla hemma och borta, vid det ena tillfället spelas tre matcher och vid det andra två. Det ger sammanlagt 30 grundserieomgångar. Slutspelet lämnas oförändrat och sjunde och sista lag måste kvala för nytt elitseriekontrakt. Även elitseriens utformning på längre sikt diskuterades och Alby lyfte tanken på att utöka till åtta lag (vilket är BU:s intention inför säsongen 2007) och inom en snar framtid även 10 lag. Leksand och Sundbyberg betonade dock att en utökning av elitserien inte får ske på bekostnad av kvaliteten. En ny juniorserie diskuterades. BU:s förslag om en allmän juniorserie för samtliga intresserade föreningar i SBSF gillades av klubbarna och samtliga närvarande gav preliminära positiva besked vad gäller deltagande i en sådan serie. Henrik Jörgenssen lyssnade på synpunkter om domare och påtalade vikten av att låta föreningsfolk gå domarutbildningar för att lösa domarbristen. Ulf Steinvall informerade om de europeiska cuperna. Leksand satsar på att deltaga i European Qualifier och lämnar besked senaste den sista november. Även Sundbyberg (Cupvinnarcupen Q) och Karlskoga (CEB-cupen) ska lämna besked före novembers slut. Ulf Steinvall informerade om att det kommer att bli tillåtet att använda tre utomeuropeiska spelare i cupspel och BU yrkar på att samma bestämmelser ska gälla i elitserien. Närvarande klubbar höll med. Även vissa tävlingsbestämmelser diskuterades. Johnny Stormats och TU vill ersätta kravet på 16 licensierade seniorspelare med ett krav på minst tolv ombytta spelare på bänken inför varje match. Alby var tveksamma till förslaget men övriga tre klubbar var försiktigt positiva. Stormats förde också fram förslaget om att tillåta att flera föreningar kunde gå ihop som ett lag i seriespel. Närvarande föreningar var i grunden positiva. Alby vill förbjuda spelare som deltagit i SM-slutspel att senare samma säsong delta i elitkval för en annan förening. Division 1 Baseboll ...skall spelas med fem lag i varje serie (norra och södra). 16 matcher plus playoff. Sju innings per match. ...Division 1 Norra består av City (Sthlm), Skellefteå, Stockholm, Gävle, och Sundsvall. ...Division 1 Södra består av Lund, Eskilstuna, Karlslund, Göteborg och Vidingsjö. ...de två bästa i varje serie går till playoff. N1 möter S2 och S1 möter N2 i bäst av tre matcher. Segrarna där går vidare till ett avgörande möte i tre matcher där segraren tar en plats i Elitserien 2007. Förloraren spelar ytterligare tre matcher mot E7 där vinnaren tar en plats i Elitserien 2007, förloraren till Division 1. Softbollserien ...spelas 2006 med sex till tio lag. ...blir det sju lag totalt blir det en rak serie. Blir det fler åtta lag blir det två pooler med topp 4 från i fjol i den enda och resten i den andra. Även "crossover" matcher mellan poolerna. Blir det nio lag eller mer blir det svårt att få in alla lagen i spelet, då har man två pooler UTAN "crossover" matcher. ...anmälan till seriespel senast 31 december. Då kan man även ange max två speldagar där man absolut inte kan spela pga studentfirande, eller andra aktiviteter. Detta för att undvika flyttningar av matcher under säsongen. ...finns önskemål om en "öppen" cupturnering för att skapa fler matcher för de som vill, där även blandlag kan ställa upp. ...eventuellt inleds en Nordic Cup nästa år med lag 3 och 4 från 2005 års serie (Skövde och Söder) samt lag från Danmark och Norge. En slags "tröstturnering" för de lag som inte är med i E-cupen.

Länk till annan webbplats.Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-11-02

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se