Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inget JEM i Sverige 2006

Det blir inget arrangemang av Junior-EM Qualifier i Sverige 2006. SBSF har avböjt arrangemanget av turneringen, som skulle genomförts i Eskilstuna. Detta då det framkommit att man även var skyldigt att stå för samtliga lokala transporter för de deltagande lagen, något som visserligen står i reglementet men som inte genomförts de två senaste turneringarna.


Att stå för samtliga transporter inom Sverige för de deltagande lagen skulle medföra ökade omkostnader på minst 30.000-40.000 kr och det var inte en post som vare sig SBSF eller Eskilstuna som arrangör hade räknat med. I samråd beslutade man därför att avstå arrangemanget av 2006 års Junior-EM Qualifier. - Att arrangörer skall stå för samtliga transporter för samtliga lag står visserligen i CEBs tävlingsregler, samtidigt har dessa inte implementerats vare sig i JEM 2002 eller 2004, då lagen själva stod för sina egna transporter. Risken var dock stor att lagen skulle kräva detta i år eftersom andra förändringar i reglementet har gjort att frågan belysts, säger SBSFs generalsekreterare Kristian Pälviä som var i kontakt med CEBs tekniska kommitté. Förvåningen var stor när man upptäckte kraven, eftersom de två senaste turneringarna inte spelats med sådana krav. - Vi var helt införstådda med att respektive lag skulle stå för sina egna transporter, vi åkte ju själva ner med buss till Belgien 2004 för att spela JEM och hade arrangörerna stått för de lokala transporterna då hade vi säkert valt att flyga ner till en lägre kostnad, istället för att sitta i en buss ner till Belgien, konstaterar Kristian Pälviä. skriven av - Magnus Hedström  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-11-29

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se