Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

JuniorAllsvenskan ersätter juniorelitserien

Juniorelitseriens fjärde upplaga blev också den sista. Den läggs nu ner och ersätts av JuniorAllsvenskan - en ny nationell förbundsadministrerad juniorserie som kommer att fungera som kval till JSM. JuniorAllsvenskan ersätter även JSM-playoff.


I fjol fanns två kvaltävlingar till JSM i baseboll: Juniorelitserien och JSM-playoff. De serierna försvinner och ersätts kommande säsong av JuniorAllsvenskan vilket blir den enda kvaltävlingen till JSM. SBSF har sedan flera år tillbaka sökt att stärka den svenska juniorbasebollen genom att tillhandahålla goda tävlingsvillkor för våra juniorspelare. Den ambitionen ledde bland annat till att förbundet startade juniorelitserien för fyra år sedan. Visserligen har den nationella juniorbasebollen stärkts under juniorelitseriens tid men situationen är långt ifrån tillfredsställande. Därför sjösätts nu JuniorAllsvenskan med en något annorlunda filosofi än juniorelitseriens. JuniorAllsvenskan är helt frivillig, ingen förening kommer att tvingas att deltaga i serien. Förbundet kommer dessutom att ställa krav på de deltagande föreningarna. Endast föreningar som under föregående säsong fullföljde seriespel med sitt juniorlag bereds plats i JuniorAllsvenskan. Med det kravet vill SBSF säkerställa att JuniorAllsvenskan blir en stabil serie där föreningar med en seriös juniorsatsning får möta andra föreningar med seriösa juniorsatsningar. Föreningar som inte slutfört seriespel med sitt juniorlag men ändå vill deltaga i JuniorAllsvenskan 2006 kan ansöka till Basebollutskottet (BU) om medverkan senast den 31 januari. Om BU anser att föreningen har en seriös juniorverksamhet och har något att bidra med i JuniorAllsvenskan så finns möjlighet att en sådan ansökan beviljas. Förslaget om JuniorAllsvenskan presenterades på Verksamhetskonferensen i oktober och reaktionerna från klubbarna var nästan enbart positiva. Mer information om JuniorAllsvenskan kommer senare i vinter. kontaktperson - Magnus Hedström  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-01-03

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se