Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll mest spännande sporten - enligt forskare

Forskare på Los Alamos National Laboratory i New Mexico har gått igenom närmare 300.000 matcher i en mängd olika idrotter för att bestämma vilken idrott som är mest spännande - sett till sannolikheten för att det lag som leder matchen förlorar. Och baseboll hamnade totalt sett på en andra plats för matcher de senaste 100 åren - för de 10 senaste åren kom man på första plats, före fotboll, ishockey och basket.


Enligt BBC News har forskarna gjort en vetenskaplig analys av flera idrotter med utgångspunkt i sannolikheten att det lag som leder förlorar matchen. - Om det inte sker några kast i vem som leder blir det förutsägbart och därmed tråkigt, säger Eli Ben Naim till tidskriften New Scientist som är den tidning där studien presenteras. Forskargruppen, som är verksamma vid Los Alamos National Laboratory in New Mexico i USA, har gått igenom 300 000 matcher i ett antal sporter och kommit fram till att fotboll är den sport där flest tvära kast förekommer vad gäller att det ledande laget kan hamna i underläge. Därefter kommer i nämnd ordning baseboll, hockey och basket, rapporterar N24.se. Matcherna har genomförts någon gång under de senaste 100 åren. Men då forskarna tittade på matcher som genomförts under perioden 1995-2005 stod sig inte resultatet. Då visade det sig att baseboll snuvade fotbollen på förstaplatsen. Och som vi inbitna supportrar redan insett - baseboll ÄR den mest spännande sporten i världen. It ain't over until the fat lady sings... skriven av - Kristian Pälviä  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-01-05

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se