Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Leander och Lindberg mästare med Perth

Rickard Leander och Dean Lindberg blev svenska mästare med Leksand i fjol. I lördags blev de mästare igen. Den här gången med Perth i Western Australia State League Championship.


Rickard Leander (övre bilden) blev Perths stora hjälte i semifinalen när han pitchade hem segern i den avgörande matchen mot favoriterna South Perth. I finalen fick han förtroendet igen i samma utsatta läge.

Det stod 1-1 i bäst av tre matcher mellan Perth och Morley. Rickard började på pitcherkullen och var precis lika bra som i semifinalen. Perth tog ledningen med 2-0, en ledningen som höll hela matchen tack vare Rickards lysande pitching. Morley reducerade till 2-1 innan Perth fastställde slutresultatet till 4-1 i den sjunde inningen.


Inför finalserien var Morleys stora hot brödraparet Brandon och Lachlan Dale (.430, 9 homeruns och 40 RBI respektive .352, 7 homeruns och 32 RBI i grundserien). Rickard lyckades dock helt neutralisera deras slagträn. Han pitchade hela matchen och släppte 5 hits, 5 walks och en poäng samt noterade 9 strikeouts.

Även svensk-australiensaren Dean Lindberg (nedre bilden) hade en bra finalserie. Han hade 4 hits på 12 at-bats varav två var solohomeruns, en vardera i den första och andra finalmatchen.

skriven av - Magnus Hedström

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-03-27

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se