Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Ungt och nytt på helgens landslagsläger

Förbundskapten Peter Schöön passar på att testa några nya namn när A-landslaget i baseboll samlas på Bosön för ett läger i helgen. Inte mindre än nio nya spelare har bjudits in - den yngste endast 15 år!


  Helgens Bosönläger är säsongens andra, det första genomfördes i mars. Närmare 30 spelare har bjudits in varav alltså nio aldrig tidigare setts i A-landslagssammanhang. -Några givna namn spelar baseboll utomlands för tillfället och därför passar vi på och testar några nya förmågor. Det blir lite av ett tryout-läger, säger landslagets överledare Ulf Steinvall. Den yngsta nykomlingen heter Simon Emanuelsson, en 15-årig infielder från Leksand. -Det är en lämplig säsong att fasa in nya spelare i landslaget eftersom det är ett icke-mästerskapsår. Tre av de nya är catchers. -Det ser lite tunt ut på catchersidan just nu. Magnus Pilegård har satsat mer och mer på pitchingen och Björn Johannessen ska genomgå en mindre operation i år. Då återstår endast Peter Elfwing, därför är det bra att vi får ett tillskott på den positionen. Precis som i mars så har man ställt upp en slagtunnel på Bosön vilket drastiskt ökar valmöjligheterna för de fem coacherna - Peter Schöön, Jim Sasko, Doug Skiles, Tony Klarberg och Mikael Björklund. -Det blir gasen i botten under de två dagarna, lovar Steinvall. Nästa läger blir utomhus i Leksand under Kristi himmelsfärdshelgen den 25-28 maj och i månadsskiftet juni-juli deltar landslaget i Prague Baseball Week. Nya spelare på helgens Bosönläger: Thorbjörn Bornström, 18 år, outfielder, Leksand Simon Emanuelsson, 15 år, infielder, Leksand Erik Sjörs, 19 år, catcher, Leksand Johnny Liljeberg, 22 år, 1B/infielder, Stockholm Johan Lindgren, 20 år, vänsterhänt pitcher, Stockholm Hernan Martinez, 22 år, catcher, Stockholm Peter Jansson, 19 år, högerhänt pitcher, Gefle Sami Säkkinen, 19 år, högerhänt pitcher, Karlskoga Dennis Binkowski, 20 år, catcher, Sundbyberg skriven av - Magnus Hedström kontaktperson - Ulf Steinvall

Peter Schöön (t.h.) och Jim Sasko testar nio nya spelare i helgen.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-04-21

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se