Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Doug Skiles blir coach i USA

Nästa vecka åker Doug Skiles - assisterande coach i baseboll-landslaget - till Minnesota för att coacha Mankato MoonDogs i Northwoods Collegiate Summer League, en högt rankad sommarliga för collegespelare.


 Under sin knappt tre månader långa vistelse siktar Doug på, förutom att få nyttiga erfarenheter som coach, att hitta svenskättade förstärkningar till landslaget och stärka kontakterna med leverantörer av basebollutrustning. Doug blir bench coach för Mankato MoonDogs som i fjol vann 34 matcher och förlorade 34 i Northwoods League. -Enligt Bill Mathews är Northwoods en av de bästa sommarcollegeligorna i landet. Det är ett utmärkt tillfälle att fördjupa basebollkunskaperna vilket i förlängningen förhoppningsvis gagnar landslaget, säger Doug. -I fjol blev sex-sju spelare i Mankato draftade till MLB-organisationer och i förra veckan förlorade laget en kille till Houston Astros farmarsystem, så visst håller truppen en hög standard. Doug kommer inte tillbaka förrän i slutet av augusti och missar därmed landslagsturneringen Prague Baseball Week, men enligt landslagets överledare Ulf Steinvall finns det fler fördelar än nackdelar med Dougs coachuppdrag. -Vi i landslagsledningen ser det som något positivt. Dels kan Doug ta till sig nyttiga erfarenheter som coach och dels får han möjlighet att titta på förstärkningar till landslaget. Mankato ligger i hjärtat av de nordamerikanska svenskbygderna och Doug hoppas hitta basebollspelande svenskättlingar som platsar i landslagstruppen. -Jag har redan ett namn: Adam Sorgi. Han spelar shortstop/3B på Stanford University i Kalifornien och han har en svensk mamma, berättar Doug. På Stanfords hemsida beskrivs Adam som en "utmärkt collegespelare" och han ses som lagets främsta tredje basman. -Adam draftades av Philadelphia Phillies i high school. Han är skadad för tillfället men rehabiliteringen går bättre än väntat. Med lite tur kanske han spelar för Mankato i sommar. Doug har vissa förväntningar när det gäller "svenska" spelare i Northwoods League och i nordöstra USA i allmänhet. -Jag letar inte bara efter fullblodsproffs, jag letar efter talanger som kan tillföra något till landslaget. Ett par pitchers och en duktig slagman skulle kunna bli ett stort lyft för Sverige och öka konkurrensen i truppen. Doug ska också förstärka sina redan goda kontakter med leverantörer av utrustning till landslaget. Förbundets ekonomi är knapp och ju fler sponsorer som hjälper till desto bättre blir landslagets förutsättningar. -All Star, Diamond, Franklin och Easton har ställt upp för oss tidigare och jag ska jobba hårt för att stärka vårt samarbete. Innan Doug åker till USA ska han medverka på helgens landslagsläger i Leksand. Det är säsongens första utomhusläger och den sista samlingen inför Prague Baseball Week. Mankato MoonDogs hemsida skriven av - Magnus Hedström kontaktperson - Ulf SteinvallLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-05-24

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se