Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kadett-EM: Tung första inning mot Tyskland

En tung första inning, där Sverige släppte 7 poäng, mot Tyskland satte stopp för en vinst mot det finalklara laget.


Tyskland - Sverige 10-8 Efter att ha släppt 7 poäng i första inningen mot Tyskland gjorde de Svenska kadetterna en stark kamp för att komma tillbaka i matchen, men ett skakat Tyskland kunde vinna tillslut med 10-8. I 7:e inningen hade Sverige laddade baser och två brända, men tyvärr resulterad den chansen i en lyra. Tyskland möter i finalen Vitryssland under lördagen, båda lagen är klara för A-pools spel nästa år. Vitryssland - Sverige 16-2 Efter segern mot Litauen låg vägen öppen för det svenska laget, och visst var det lite nervöst inledningsvis bakåt. Men framåt började det bra, två poäng i första inningen gav Sverige ledningen. Vitryssland tog tre poäng i första och två i andra och ledde med 5-2 när Sveriges slagmän falerade att förvalta ett läge med två löpare på bas och inga brända. Sedan, i den fjärde inningen rasade spelet totalt. Fem errors (nio totalt i matchen) gav Vitryssland åtta poäng och ledning 16-2 vilket även blev slutresultatet. På fredag möter Sverige redan finalklara Tyskland och då är det endast äran som står på spel. Litauen - Sverige 3-9 Oscar Carlstedt fick under onsdagen en ny chans att visa vad han går för, och gjorde det med besked. Inga walks släppte han under matchen och hela laget gjorde en toppeninsats. Tack vare att Vitryssland slog Storbritannien med 17-5 under onsdagen är Sverige fortfarande med i kampen om en finalplats. Nyckelmatchen om en finalplats spelas under torsdagen, då Sverige möter Vitryssland. Övriga resultat från tisdagen och onsdagen Tyskland - Storbritannien 10-0 (tisdag) Litauen - Vitryssland 12-0 (tisdag) Storbritannien - Vitryssland 5-17 (onsdag) Storbritannien - Sverige  10-0 (5) Den stora skillnaden lagen mellan var pitchingen. Sveriges Oscar Carlstedt fick inte kasten att stämma som vanligt, utan kom i underläge direkt med 0-3 i den första inningen. I den tredje inningen, vid ställningen 0-8 bytte Sverige in debutanten Erik Örbom som gjorde ett bra jobb men som blev lidande av slarvigt defensivt spel. Defensivt skall 13-åriga debutanten Felix Persson nämnas. Efter en nervös inledning fick Sverige igång slagträna men hade inte marginalerna på sin sida offensivt. Flera chanser att ta poäng fanns men engelsmännen spelade en fläckfri defensiv, vilket gjorde att Sverige lämnade sex löpare på bas under de fem innings som matchen pågick. Sverige är spellediga på tisdagen och möter hemmanationen Litauen på onsdag, då seger krävs för att man skall ha chans att nå finalen. Samtliga resultat från måndagen: Vitryssland - Tyskland  0-11 (5) Storbritannien - Sverige  10-0 (5) Sveriges ungdomslandslag, kadetterna, finslipade inför Kadett-EM i Litauen 24-29 juli med träningsläger i Skövde den gångna helgen. Kadett-EM, som är öppet för spelare 13-15 år, avgörs denna vecka i Litauen med fem deltagande lag - Sverige, Litauen, Storbritannien, Tyskland och Vitryssland. Turkiet har dragit sig ur deltagandet och därför har spelprogrammet gjorts om. Läs mer: Spelprogram för UEM Qualifier i Litauen Läs mer: Officiella UEM-siten Mattias Grimstoft fick med 18 av de 20 spelarna till landslagssamlingen där man drillade defensivt såväl som offensivt spel. - Vi fick med de viktiga småspelen, rundowns, spel med löpare på 1 och 3 bland annat för att de skall sitta när vi väl går ut på planen i Litauen, sa förbundskaptenen Mattias Grimstoft efteråt. Man har även haft teoripass för att svetsa samman gruppen som består av spelare från åtta olika klubbar. - På lördagkvällen hade vi ett grupparbete där man skulle lösa teoretiska och praktiska uppgifter för att man skall lära sig att arbeta tillsammans för att nå ett givet mål. Viktigt att få in detta tidigt, menar Mattias Grimstoft som är försiktigt optimistisk inför Kadett-EM. Sverige ser ut att ha bra chanser att bli bland topplagen, men det är alltid svårbedömt inför turneringarna i de yngre åldersklasserna. - Vi siktar på att spela final, men det krävs att spelarna presterar som de klarar av och det är inte alltid lätt mentalt att göra bra ifrån sig i de yngre åldersklasserna. Det är mycket som skall klaffa för att vi skall nå dit. Spelartruppen och ledarstaben ser bra ut - ett resultat av en högre konkurrens bland spelarna detta år. - Vi har sex ledare vilket bör borga för en stabil omgivning kring laget. Laget har det mesta som man kan önska sig, bra pitching och bra slagning. Vi drillade mycket slagning på lägret senast och pratade om vikten av att våga slå och våga svinga när man väl får chansen, sade Mattias Grimstoft. Vilka lag får man se upp med? - Tyskland tror jag blir tuffast. Hemmaplan är alltid hemmaplan, så Litauen lär komma väl förberedda. Engelsmännen kan komma med vad som helst, medan Turkiet och Vitryssland inte bör vara något hot, avslutar Grimstoft. Kadett-EM spelas i Utena, Litauen, 24-30 juli, spelprogram finns på länken här uppe. Vi önskar vårt kadettlandslag varmt lycka till i Litauen! skriven av - Ola Sund

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-07-29

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se