Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nälsta sist i Europacupen

Med en tunn trupp på endast nio spelare lyckades inte ett vilt kämpande Nälsta undvika sistaplatsen i Europacupen. Idel förluster blev facit


Läs mer: Europacupen - samtliga resultat Läs mer: Europacupen - statistik (från Italienska förbundets webbsida) Utgångsläget var tufft. Man saknade en hel del spelare redan innan turneringen och med en trupp på endast nio spelare var utgångsläget svårt eftersom man mötte gräddan av de europeiska elitlagen. Gruppspelet, med fyra matcher, avverkades på två och en halv dag, där Nälsta var närmast seger mot spanska Viladecans (1-5). I övrigt klara förluster mot Hamburg Knights (2-16), Sparks Haarlem (0-12), och Bollate (0-9). I nedflyttningsspelet gick det lika illa för regerande mästarna Nälsta, två förluster mot Brasschaat Braves (1-8), och Cavigal Nice (0-7) gjorde att Nälsta slutade på sista plats i Europacupen och därmed har Sverige inget lag i högsta gruppen i vare sig baseboll eller softboll i cupspelet 2007. Megan Tasker slog bäst i Nälsta med ett slagsnitt på .385 och Sara Svensson fick slita ett tungt lass som pitcher (0-5, 6.12 ERA på 24 IP). Italienska Fabi Macerata försvarade sin titel efter finalseger mot Sparks Haarlem med 4-1 och vann sin andra raka Europacup, och femte totalt. Endast holländska Terrasvogels (9 titlar) och HCAW (7 titlar) är värre i Europacupen. I Cupvinnarcupen segrade Fiorlini Forli från Italien efter finalseger mot SK Joudrs Prag från Tjeckien med 1-0. skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-08-01

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se