Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

OS-kval trots stormvarning

Panamerikanska OS-kvalet i baseboll spelas just nu för fullt i Havanna, Kuba. Trots att stormen Ernesto väntas svepa över nationen under turneringens gång. På söndagen och måndagen tidigarelades matcherna för att undvika kvällsstormarna.


Tolv lag deltar i OS-kvalet som skall avgöra vilka lag som tar de två direktplatserna till OS i Peking, och vilka lag som får spela ytterligare ett kval. Läs mer: Följ Amerikas OS-kval på IBAFs webbsida . De två bästa lagen i OS-kvalet går direkt till OS i Peking 2008, medan lag tre och fyra får spela, bl.a. tillsammans med två lag från Europa, ett separat OS-kval under våren 2008. Kuba är som vanligt storfavoriter till att ta en av OS-platserna, eftersom Major League Baseball pågår för fullt får lagen enbart ta med landslagsspelare som inte är med på MLB-klubbarnas 40-mannaroster. Noterbart är att Mexico är med i turneringen trots att de inte kvalade in - detta sedan Aruba, som hade kvalat in till turneringen, tackade nej till att deltaga. Flera länder protesterade mot IBAF:s beslut att tillåta att Mexico deltog - men som vanligt lyssnade inte det internationella förbundet på klagomålen. skriven av - Kristian PälviäLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-08-29

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se