Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll-VM: USA vann sitt sjunde raka VM-guld

USAs softbolldamer motsvarade förväntningarna när man tog sitt sjunde raka VM-guld. I finalen av Softboll-VM som spelades i Peking, besegrades Japan med 3-0 efter homeruns av Jessica Mendoza och Crystl Bustos och stabil pitching av Cat Osterman. Osterman pitchade två complete games på samma dag för att leda USA till guldet.


Japan överraskade tidigare i turneringen då man besegrade USA i måndags med 3-1. I det läget var USA piskade att vinna två raka matcher för att ta VM-guldet, och man litade till sitt pitcheress Osterman (6-0, 0.51 ERA, 41 IP, 7 BB, 70 K) som kastade 24 strikeouts på två matcher. Jessica Mendoza slog en tvåpoängs homerun i sjätte inningen för att ge sitt lag ledningen med 2-0 i finalen. Bustos följde med en solo homerun vilket gav USA 3-0 och ett slagläge inför den avslutande inningen. Osterman, som bara släppte en hit på hela matchen, avslutade med tre raka strikeouts för att ge USA sitt sjunde raka VM-guld. Då Kina nådde semifinalerna, och redan tidigare var kvalificerade för OS som värdnation, spelades en extrainsatt match mellan Italien och Kanada för en OS-plats. Där kunde Kanada vinna med 3-0 och säkra en plats i Peking-OS. Kanadas pitchers Robin Mackin och Lauran Bay kombinerade för en no-hitter, och tillät bara fyra baslöpare totalt för Italien på errors och walks. I och med detta är fem av lagen klara för OS i Kina; Kina, USA, Japan, Australien och Kanada. Läs mer: Se fotogalleriet från Softboll-VM
Länk till annan webbplats.
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-09-06

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se