Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

USA slog Kuba i basebollkvalet

I Nordamerika är ordningen återställd. Temporärt. USA slog Kuba i finalen av det panamerikanska OS-kvalet med 8-5 och båda lagen är klara för OS i Peking.


Läs mer: Alla resultat och bilder från panamerikanska mästerskapen I och med finalplatsen var båda lagen klara för OS i Peking - men som vanligt när det gäller dessa länder är det inte bara att ställa ut skorna när man hamnar i en final tillsammans... USA tog en tidig ledning med 4-1, men Kuba utjämnade i den sjunde inningen på en två poängs dubbel av Alexander Mayeta efter att Brandon Wood gjort en error på shortstop. Men Wood tog sig samman och i den åttonde inningen gav han ledningen till USA efter sin tvåpoängs homerun på Kubas reliever Pedro Luis Lazo. I den nionde inningen utökade USA ledningen på Jarrod Saltamacchias homerun. På plats i Latinoamericano Stadium i Havanna var ungefär 45.000 personer - fullsatt med andra ord. USA och Kuba kvalade in till OS i Peking, dessutom kvalificerade sig även Mexico, Kanada, Venezuela och Panama till VM 2007 i Taiwan. skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-09-06

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se