Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inför SM-finalen: Leksand mot Sundbyberg

SM-finalen i baseboll 2006 spelas mellan Sundbyberg och Leksand. Det är fjärde året i rad som lagen möts i SM-final - Sundbyberg vann 2003 och Leksand vann 2004 och 2005. Hur går det i år? Vi har frågat tränarna.


SM-FINAL I BÄST AV FEM MATCHER Lördagen den 23 september Söndagen den 24 september Lördagen den 30 september Söndagen den 1 oktober Sundbyberg Heat svenska mästare efter 3-1 i matcher Leksand Baseboll & Softboll Klubb - bildad 1962 Hemsida: www.leksandbaseboll-softboll.se Hemmaplan: Lugnet Ordinarie matchställ: Grå tröja, grå byxa Reservställ: Grön tröja, grå byxa Tränare: Rickard Reimer Antal SM-guld genom tiderna: 20 I fjol: SM-guld I år: Etta i elitserien, slog Tranås i semifinalen med 2-0 i matcher. Tränaren har ordet Läget i truppen? Inga skador. Hela truppen är tillgänglig. Vad är era styrkor? I år har vi har levt på det defensiva spelet och pitchingen. Vad är Sundbybergs styrkor? De har en bra pitching och en rutin som blivit märkbar nu under slutspelet. Dessutom har de ett par starka slagmän. Vad vill ni förbättra i ert spel? Det offensiva spelet, helt klart. Flera killar har underpresterat med slagträet och det är nåt vi har jobbat mycket på. Vi hoppas att det släpper i helgen. Vilka är era nyckelspelare? Våra pitchers måste ju lyckas. Därför är det kul att Mattias Stenis lyckats så bra i sin comeback. Sen är det så att i slutspel tenderar bollen att rulla till just de spelare som har en dålig dag, så alla måste prestera. Varför vinner ni SM-finalen? Det finns en vinnartradition i den här klubben som är svår att ta på. Jag har mött Leksand i flera finaler och de har en otrolig förmåga att lyfta sig när det gäller som mest. Nu spelar jag i Leksand och det känns ganska bra, även om allt kan hända. Vår starka pitching kan bli avgörande. Truppen Nyförvärv: Rickard Reimer (Sundbyberg), Mattias Stenis (comeback), Kurt Ramsay (Australien), Simon Emanuelsson, Per Sjörs, Adam Berglund (egna produkter), Tony Dermendziev (Oskarshamn) Förluster: Johan Tisell, Björn Johannessen, Peter Johannessen, Steven Gilsdorf (Stockholm), Dean Lindberg (Perth), Petter Vesterlund (lägger av) Sundbyberg Heat - bildad 1972 Hemsida: www.sundbybergheat.se Hemmaplan: Örvallen Ordinarie matchställ: Röd tröja, vita byxor Reservställ: Vit tröja, vita byxor Tränare: Rickard Ljung Antal SM-guld genom tiderna: Fyra I fjol: SM-silver I år: Trea i elitserien, slog Karlskoga i semifinalen med 2-0 i matcher. Tränaren har ordet Läget i truppen? Eric Mercado bröt nyckelbenet i augusti, men vi hoppas att han kan göra comeback i helgen. I övrigt är vi skadefria. Vad är era styrkor? Vi har en bred pitching och bra defensiv vilket man måste ha för att vinna SM-guld. Vad är Leksands styrkor? De har namnkunniga pitchers och en bra defensiv. Vad vill ni förbättra i ert spel? Vi måste producera poäng och spela smart. Vilka är era nyckelspelare? Will Rikard, Philip Gajzler, Niklas Melin och Nick Soubiea. Jag är för blygsam för att nämna mig själv, men det är vi som måste visa vägen. Varför vinner ni SM-finalen? Vi är unga, hungriga och revanschsugna efter alla spelarförluster före och under säsongen. Truppen Nyförvärv: Christohper Clancy (Edsberg), Mikael Andersson (Skövde), Jonny Yousef, Nick Soubiea (egna produkter), Will Rikard (USA) Förluster: Magnus Pilegård, Petter Diurlin, Henrik Rundgren (Stockholm), Rickard Reimer (Leksand), Tomas Eriksson, Peter Elfwing, Tommy Ekelund (lägger av), Dennis Binkowski, Ricardo Martinez (spelar i USA) P=Pitcher C=Catcher IF=Infielder OF=Outfielder   kontaktperson - Magnus Hedström
Leksand
011 010 300
6
Sundbyberg
001 113 001
7
Leksand
000 040 200
6
Sundbyberg
202 200 01x
7
Sundbyberg
002 000 313
  9
Leksand
210 063 10x
13
Sundbyberg
300 330 030
12
Leksand
000 002 200
  4
#
 Namn
Ålder
Pos
Kastar/Slår
Moderklubb
  1
 Magnus Höglund
43
P
H/H
Rättvik
  2
 Magnus Jönsson
32
IF
H/V
Leksand
  5
 Per Sjörs
18
IF/P
H/V
Leksand
  9
 Tobias Bornström
20
IF
H/V
Leksand
10
 Daniel Farth
22
OF/P
H/V
Leksand
12
 Rickard Leander
22
IF/P
H/V
Leksand
16
 Erik Sjörs
19
C/IF
H/V
Leksand
20
 Håkan Börjes
34
OF/P
H/V
Rättvik
21
 Mattias Stenis
31
P
H/V
Rättvik
22
 Rickard Reimer
35
IF/P
H/H
Hallonbergen
24
 Simon Emanuelsson
16
OF
H/V
Leksand
29
 Kent Sterner
35
IF/C
H/H
Leksand
33
 Adam Berglund
19
IF
H/V
Leksand
36
 Mats Jones
26
IF/P/C
H/H
Leksand
42
 Tony Dermendziev
33
OF
H/V
USA
 Kurt Ramsay
29
P
H/H
Melville Braves
#
 Namn
Ålder
Pos
Kastar/Slår
Moderklubb
  2
 Nick Soubiea
18
P
H/H
Sundbyberg
  3
 Oliver Gajzler
23
IF
H/V
Sundbyberg
  8
 Christophe Clancy
24
OF
H/V
Edsberg
11
 Vincent Persson
27
OF/P
H/H
Uppsala
12
 Robin Bäckström
18
IF
H/H
Sundbyberg
13
 Per Lindgren
35
OF
H/H
Sundbyberg
15
 Mikael Andersson
21
P/IF
H/H
Skövde
17
 Jonny Yousef
28
OF
H/S
Sundbyberg
20
 Niklas Melin
18
P/IF
H/H
Sundbyberg
23
 Rickard Ljung
30
IF/P/OF/C
H/V
Kungsängen
24
 Will Rikard
31
IF/C/OF/P
H/H
USA
25
 Philip Gajzler
25
OF/IF/P
H/V
Sundbyberg
44
 Eric Mercado
21
IF
H/H
Sundbyberg
51
 Jörgen Andersson
31
OF
H/H
EnskedeLänk till annan webbplats.Länk till annan webbplats.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-09-24

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se