Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sundbyberg svenska mästare för femte gången

Sundbyberg Heat är svenska mästare i baseboll.


Leksand besegrades med 12-4 i den fjärde finalmatchen på söndagen och Sundbyberg tog därmed hem det femte SM-guldet i klubbens historia efter 3-1 i matcher. SM-final 4 (bäst av 5) Leksand-Sundbyberg 4-12 WP: Will Rikard (1-0) LP: Mattias Stenis (1-1) Box Match 1 och 2 Läs om lagen SM-slutspelet SM-guld genom tiderna Sundbybergs spelande tränare Rickard Ljung var naturligtvis sprudlande glad över SM-guldet och öste beröm över sina spelare. -Det går inte att beskriva känslan just nu. Det är lagkänslan, attityden och träningsviljan som gav oss guld. Will Rikard ( bilden ) utsågs till SM-finalens mest värdefulle spelare. Rikard pitchade sammanlagt 12 innings och släppte fem poäng varav fyra var earned. Offensivt hade Rikard åtta hits på 17 at-bats, sex insprungna poäng och en RBI under finalserien. -Det roligaste är naturligtvis guldet, men MVP-utmärkelsen är grädde på moset, säger Rikard som hoppas kunna spela i Sverige även nästa säsong. Sundbyberg har legat steget efter Leksand hela säsongen, men när det gällde som mest var Sundbyberg som bäst. -I fjol var spelartruppen full av landslagsmän, men i år har de unga spelarna varit tongivande. Dessutom har pitchers som Will och Nick (Soubiea) sett till att vi har fått matcherna dit vi vill, förklarar Ljung. -Alla har tränat hårt och jobbat på sina svagheter. Det har svetsat ihop lagbygget, lägger Rikard till. Sundbyberg tog kommandot direkt i matchinledningen. Ljung slog en singel, Rikard en dubbel och Philip Gajzler följde upp med en mäktig trepoängshomerun. -Vi satte tonen direkt. Det var skönt för då kunde vi spela vårt spel, säger Ljung. -Man kan slappna av på ett helt annat sätt när man pitchar i ledning, även om risken finns att man slappnar av för mycket, säger Rikard som släppte två poäng på fyra hits och fyra walks under sex innings. Han noterade två strike outs. Leksand reducerade i den sjätte och sjunde inningen, men Sundbyberg svarade och avgjorde matchen definitivt i den åttonde inningen. -Nu ska vi duscha, köra hem till Sundbyberg och festa, avslutar nyblivne svenska mästaren Rickard Ljung. SM-final 3 (bäst av 5) Leksand- Sundbyberg 13-9 WP: Mattias Stenis (1-0) LP: Nick Soubiea (0-1) Box Leksand började bäst och tog en 3-0-ledning, men med två brända i den tredje inningen hamnade hemmalagets startande pitcher Rickard Leander i problem. Sundbyberg reducerade till 2-3 och Leksands spelande tränare Rickard Reimer tog snabbt beslutet att byta ut Leander. -Vi har kniven mot strupen och måste vinna varenda match. Leander kände sig lite stel redan under uppvärmningen och jag valde att göra ett byte, säger Reimer. In kom Mattias Stenis som inte var speciellt lyckosam förra helgen, men han visade att det bara var en tillfällig svacka. Stenis brände första slagmannen han mötte och släppte bara en hit på 2 1/3 innings. -Nu var den riktiga Stenis tillbaka igen. Han såg väldigt bra ut, berömmer Reimer. Leksand avgjorde matchen i den femte inningen då man tog sex poäng på Sundbybergs startande pitcher Nick Soubiea, bland annat tack vare två dubblar av Håkan Börjes. Fjolårsfinalens mest värdefulle spelare var bäst i Leksand med fyra basehits. -Det känns väldigt skönt att slagningen kom igång. Slagningen är som ett virus och smittar av sig på resten av spelet. Reimer bytte ut Stenis efter den sjätte inningen och Sundbyberg började knappa in, men stockholmarna var aldrig riktigt nära att komma ikapp. Nu väntar en fjärde finalmatch, en match som flyttades fram till söndagen på grund av kvällsmörkret. Sundbyberg leder med 2-1 i matcher och Leksand måste vinna för att tvinga fram en femte och direktavgörande match. kontaktperson - Magnus Hedström
Sundbyberg
300 330 030
12
Leksand
000 002 200
  4

Foto: Lars Jellnor
Sundbyberg
002 000 313
  9
Leksand
210 063 10x
13


Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-10-01

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se