Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Rapport från Verksamhetskonferensen

SBSFs årliga Verksamhetskonferens genomfördes för 16:e gången sedan 1991, detta år på Quality Hotel Nacka.


Ett sextiotal deltagare fanns på plats för att diskutera viktiga framtidsfrågor och inriktning på SBSFs verksamhet de kommande åren. Mats Fransson inledde lördagen med att hälsa deltagarna välkomna till Verksamhetskonferensen, som blivit ett viktigt forum för att fånga upp verksamhetens synpunkter. Medan Förbundsmötet har en tydligare administrativ karaktär har Verksamhetskonferensen en roll som verktyg för att ta tag i ärenden som berör själva verksamheten på ett tydligare sätt. Fjolårets Verksamhetskonferens gav ett stort antal frågeställningar som bearbetats under året. Från det materialet hämtades fyra kärnfrågor som deltagarna diskuterade i "bikupor" i bästa SISU-modell. Varje grupp skulle sedan sammanställa en skriftlig redovisning och för vissa redovisningar gjorde man också en muntlig sammanfattning. Detta gjorde att man hann med att bearbeta fler ämnen och samtidigt kunna ge information. - Målet var att göra fler delaktiga än i det vanliga stora och öppna forumet, där det oftast är så att samma människor tycker till medan de flesta andra är mindre delaktiga. Här är det viktigt att få fram fler idéer och synpunkter, inte bara från dem som gillar att stå inför allihopa och prata, sade Kristian Pälviä. Ämnen som diskuterades var: Våra ledare Rekrytering i skolorna Ungdom/Juniorverksamhet i framtiden Framtidens tävlingsverksamhet Dessutom informerade man om Little Leagues verksamhet i Sverige 2007 och vilka möjligheter det finns för svenska ungdoms- och juniorlag att nå ut i Europa med turneringsspel. Domargruppen presenterade ett förslag till nytt domarutbildningsprogram. Efter flera intensiva timmar avslutades konferensen strax efter 19:00 på kvällen. Då var ganska många mosiga och trötta efter en lång dag med mycket tankeverksamhet och processande. Middag med prisutdelning På lördagkvällen var det dags för middag, dessutom delade man ut priser till bästa prestationer under året i baseboll respektive softboll. De föreningar som inte var närvarande under Förbundsmötet tidigare i år fick dessutom var sin jubileumsplakett, bl.a. SBSFs nyaste förening Göteborgs BC Lions. Utmärkelserna varvades med kåserande från ordförande Franssons spelarkarriär, där även Robert Claessons bedrifter på basebollplanen hamnade med. Ni förstår alltså att det var gamla historier... Vad gäller utmärkelserna så tog Sundbyberg hem storslam i baseboll-kategorierna medan det var jämnare mellan Skövde och Nälsta i softbollen. Seriekonferenser inledde söndagen På söndagen inleddes programmet med seriekonferenser för baseboll, softboll, och ungdomsserier. Korta referat från dessa återkommer vi till inom någon dag när redaktionen fått allt material tillskickat sig. Två timmar avdelades för detta innan det var återsamling och information från MLBI's Jason Holowaty angående Play Ball! programmet (se separat artikel). Därefter samlade man upp några korta återstående frågor innan helgens intensiva diskussioner avslutades med lunch. Två intensiva dagar som gav mycket input för framtidens baseboll och softboll förbund i Sverige. SBSF vill rikta ett varmt tack till alla de föreningar som tog sig tid att vara med och påverka svensk baseboll och softbolls framtid. kontaktperson - Kristian Pälviä
Baseboll
 PRISER 2006
Softboll
Will Rikard Sundbyberg
  Bästa slagman
Liezel Ljung Nälsta
Philip Gajzler Sundbyberg
  Flest RBI's
Liezel Ljung Nälsta
Philip Gajzler Sundbyberg
  Flest homeruns
Robin Flier Skövde
Rikard Leander Leksand
  Bästa pitcher
Nina Sarajärvi Skövde
Will Rikard Sundbyberg
MVP
Nina Sarajärvi Skövde  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-10-25

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se