Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll: Rapport från seriekonferenserna

Vi har samlat in rapporterna från seriekonferenserna i baseboll som genomfördes i samband med Verksamhetskonferensen i Stockholm.


BASEBOLL Elitserien:   Närvarande: Alby, Gefle, Karlskoga, Leksand, Stockholm och Sundbyberg. Ej närvarande: Tranås. Klubbarna informerades om A-landslagsturneringarna 2007 (Senior-EM i Barcelona samt Prague Baseball Week). Tony Klarberg informerade om villkoren för juniorlandslaget. Klubbarna ansåg att mer resurser bör läggas på juniorlandslaget.   Klubbarna informerades om Elitserien 2007 som kommer att bestå av sju lag. Ett serieförslag lades fram där lagen möter tre lag en gång och tre lag två gånger. En majoritet av klubbarna föredrog ett förslag med 27 matcher framför ett förslag med 21 matcher. Klubbarna ville också att grundserien skulle senareläggas så långt in i augusti som möjligt. Div 1-segraren spelar i Elitserien 2008. Elitseriejumbon kvalar mot div 1-tvåan om sista elitserieplatsen. Målet är alltså att Elitserien 2008 består av åtta lag.   Juniorverksamheten diskuterades tillsammans med div 1-2 konferensen.   Samtliga klubbar i Elitserien var negativt inställda till Svenska Cupen i sin nuvarande form. Röster höjdes för att prioritera junior- och ungdomsverksamheten framför SC.   Domarfrågorna diksuterades under lördagens gemensamma konferens.   Gefle vill förenkla farmarlagsbestämmelserna och fick rådet att lämna förslag till förändringar till Tävlingskommittén. BASEBOLL Division 1 och Division 2 Upprop Div 1: Göteborg BF, Lund, Gefle, Örebro, City, Sundsvall, Rättvik Div 2: Göteborg BBC, Malmö, Norrköping - Landslagsverksamheten gicks igenom i stort - Elitserieförslaget 2007 presenterades - Juniorverksamheten enligt protokoll från Elitkonferens (Hölls tillsammans med ELITSERIE konferensen) - Svenska cupen vill man behålla. För många W.O. man uppdrog åt TK att eventuellt låta lagen AVANMÄLA sig från cupen innan utsatt datum varje år, dock ingen återbetalning av anmälningsavgiften. Domare: Inga domare vid två tillfällen både för Lund och Göteborg UTAN förvarning. EJ acceptabelt! Annars god domartillsättning. Flera tillfälle med 2 tillsatta domare. Tävlingsbestämmelser: Se över farmarlagsbestämmelserna och låt pitchers pitcha i mer än moderföreningen vädjade lagen. Följ efter elitserien och låt utländsk pitcher pitcha 9 inn (vid 9 inn match och 7inn i 7 inn match). Inga begränsningar av utländska spelare i Div 1 och 2 då det finns många "utlänningar" i Sverige som förbjuds att spela då de måste ha varit här 3 år. Utöka till 9+7 innings i Div 1 nu när det ska spelas med TRÄSLAGTRÄN TK förtydligade att Div 1 lagen INTE får spela med ALUMINIUM slagträ 2007 (Samma ELITSERIEN). Div 2 följer efter 2008. Nytt serieförslag lades fram för Div 1. Lund hade ett förslag som inte rekommenderades i den form men eventuellt om man förädlar modellen i framtiden. SBSF förslag Division 1 2007: Åtta  lag i div 1, DH hemma och borta mot de lag i sin egen geografiska pool. DH hemma ELLER borta mot lag i motsatt pool. 20 matcher totalt. Exempel visades och kommer skickas ut i god tid! Seriesegraren DIREKT till Elitserien. 2:an kvalar i bäst av 3 mot Elitseriens lag 7! SBSF Förslag Division 2 2007: Samma som 2006. Seriesegrarna spelar bäst av 3. Vinnaren till Div 1 och förloraren möter lag 8 i div 1.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-11-01

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se