Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Henrik Jörgensen på MLB Umpire Camp

Henrik Jörgensen blev som en av två europeiska domare uttagen av Europeiska Baseboll Förbundet att deltaga på ett Major League Baseball Umpire Clinic i Los Angeles. Läs artikel i Corren!


Bilder från lägret (mlb.com) MLB Umpire Camps begin in California Aussie travels far for Umpire Camp MLB wraps up first week of Umpire Camp Det är första gången som Major League Baseball håller MLB Umpire Camps, och man arrangerar två stycken läger under hösten. På ett av dessa är två europeiska domare särskilt inbjudna och CEB, det europeiska basebollförbundet, har nominerat Henrik Jörgensen från Sverige och Mojmir Jankovic från Slovakien. Förutom dessa återfinns andra européer, bl.a. norrmannen Peter Bonovich ( artikel från mlb.com ) på lägret. Syftet med MLB Umpire Camp är att man skall utveckla domare som idag dömer på college eller high scholl och gör detta som en förberedande kurs för de som är intresserade av en möjlig karriär som domare i Minor League eller Major League. Campen kommer att ha högklassiga instruktörer och även dela ut stipendier till två professionella domarskolor. Varje vecka kommer att innehålla både teoretisk utbildning och utbildning på spelplanen från MLB:s domare och supervisors. Förutom att arbeta på sina kunskaper bakom hemplattan och att döma på bas, kommer man även lägga vikt och fokus på konditionsträning, näringslära och utrustning. Svenska Baseboll och Softboll Förbundet önskar Henrik Jörgensen stort lycka till i utbildningen i USA! skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-11-27

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se