Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Framgång för SBSF vid ABCA Convention

SBSF deltog vid ABCA Convention, där knappt 4000 coacher samlades för clinics och föreläsningar, med ett mässbås och det fick stor uppmärksamhet bland de 275 utställarna på mässan.OBS! Bilder från ABCA Convention längst ner på sidan!

ABCA, eller American Baseball Coaches Association, som organisationen heter, arrangerar årligen världens största clinic med över 30 speakers i samband med ABCA Convention. Dessutom har man årligen över 200 utställare vid sin mässa.

SBSF beslutade i höstas att deltaga vid ABCA Convention med ett mässbås med målsättningen att sprida information om baseboll och softboll i Sverige riktat mot såväl coacher, spelare som leverantörer. Kristian Pälviä från SBSF, Tony Klarberg och Ola Sund från Baseboll Akademin, och Peter Schöön och Doug Skiles från seniorlandslaget baseboll var SBSFs delegation vid årets ABCA Convention som genomfördes på Marriott World Center i Orlando, Florida, med egen golfbana, 2000 hotellrum, 73 konferensrum och 37000 kvadratmeter konferensyta.

 

ABCA Convention pågår i fyra dagar med mässa, kommittémöten, clinics, hospitalitymöten och andra formella och informella mötesplatser.

Vad hände under ABCA Convention 2007?

Vid sin monter träffade SBSFs delegation både coacher, spelare och leverantörer. Redan etablerade kontakter med leverantörer och sponsorer vårdades på plats, och ett trettiotal nya kontakter togs med leverantörer av allt från scoreboards till uppblåsbara slagtunnlar. Även landslagskepsar och t-shirts såldes vid montern till hugade spekulanter.

Uppskattningsvis mellan 80-100 coacher, av de som gick förbi, stannade till vid montern och diskuterade baseboll med SBSFs delegation. Glädjande var det många coacher som var intresserade av att prova på ett år som coach i Sverige, allt från division 1-coacher i NCAA ner till mer orutinerade coacher och instruktörer visade sitt intresse. Förbundet kommer att lägga upp en sida på webben med kontaktinformation till dessa för de klubbar som är intresserade av att få en kvalificerad instruktör till sin verksamhet 2007 eller 2008. Vi fick även kontakt med flera presumtiva "svenskamerikaner" som skulle kunna vara intresserade av att spela baseboll för Sverige i framtiden.

I stort sett samtliga coacher som varit i Sverige genom åren och som fanns på plats stannade till för att snacka baseboll. Flera tog sig tid att vara i montern under en timme eller två för att sälja in Sverige till övriga. Bland annat fanns Pete Caliendo, Don Freeman, Don Landolphi, Jerry Kindall, Bill Arce, Jim Dimick, Frank Pericolosi, Dave Ewing, samt MLBI:s trio Jason Holowaty, Pat Doyle och Tom Gillespie, i och runt vår monter för att prata baseboll med intresserade coacher under ABCA Convention.

Den svenska delegationen blev även inbjuden till ett flertal möten, hela delegationen bjöds in till ABCA/MLBI International Coaches Reception där även andra internationella coacher fanns med. Tony Klarberg och Ola Sund blev inbjudna till Hall of Fame/Coach of the Year Banquet där Don Landolphi, som coachade Leksand i år, blev invald i ABCA Hall of Fame. Kristian Pälviä, Tony Klarberg och Ola Sund blev inbjudna till California Community College BCAs reception med efterföljande mingel i presidentsviten på hotellet, och dessutom hade man möten med Internationella Softboll Förbundet och med Major League Baseball International.

På söndagen, när ABCA Convention avslutades, gjorde vi en rundtur "behind the scenes" på Walt Disney World of Sports med Atlanta Braves Minor League Equipment Manager Nick Leto tillsammans med kamrater från Holland. Till sist fick vi lite egentid som bl.a. spenderades på Rawlings Factory Outlet strax intill hotellet.

Sammanfattningsvis var ABCA Convention en succé och det intresse som genererades kommer att bli ännu större när vi medverkar på 2008 års ABCA Convention i Philadelphia, samt 2009 års upplaga som går i San Diego. Vi fick klartecken från en hel del leverantörer om material till Baseboll Akademin i Leksand samt till basebollandslaget, och flera goda kontakter som förhoppningsvis även kan skapa mervärden för alla SBSFs medlemmar i framtiden.

ABCA Convention är öppen för amerikanska och internationella coacher som är medlemmar i ABCA. För mer information om ABCA, samt info om hur du blir medlem, gå till ABCA.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Bilder från ABCA Convention 2007:


Tony Klarberg och Ola Sund framför entrén till de enorma mässhallarna.

Doug Skiles möter sin gamla coach i Sölvesborg, Jim Dimick (till vänster) och
coachen Sal Varriale från Parma BC i Italien (till höger).

Tony Klarberg diskuterar med Jon Updike från Scout Day vid ABCA Convention.
I bakgrunden ses Doug Skiles och Bill Mathews diskutera.

MLBI:s Jason Holowaty, Pat Doyle och Tom Gillespie vid SBSFs monter.

Sverigebekante Bill Arce poserar tillsammans med SBSFs Doug Skiles.

Bland produkterna på mässan fanns uppblåsbara(!) slagtunnlar.

MLB-legendaren Ozzie Smith besökte Rawlings bås och blev uppmärksammad.

Doug Skiles i ett för ögonblicket obesökt SBSF-bås.

Rawlings satsade stort med ett jätteexpo vid ABCA Convention.

Mässområdet var välbesökt. Här är den andra (!) mässhallen av tre totalt.

Mellan två föreläsningar var den gigantiska föreläsningssalen ganska tom.
Totalt fick uppemot 4000 åskådare plats i salen på en gång.

ABCA Convention genomfördes på Marriott World Center i Orlando, Florida,
med stort poolområde och egen golfbana. Men för SBSFs medarbetare blev det
ingen tid vid poolen. Förutom att hinna ta en bild...

Dagen efter ABCA Conventions avslutning blev det ännu mer baseboll.
Walt Disney World of Sports Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.huserar Atlanta Braves springtraining.
Här ovan ses huvudarenan som till sommaren kommer att "hosta" tre matcher
i Major League Baseball då Tampa Bay Devil Rays spelar mot Texas Rangers.

På anläggningen finns bl.a. fyra slagtunnlar under tak...

...och totalt 29 basebollplaner. Här syns Quadraplexet med fyra fullstora
basebollplaner och en separat plan för infieldövningar (nere till höger)

SBSFs Kristian Pälviä, Tony Klarberg och Ola Sund utrustades med var sin keps
innan fotograferingen med Atlanta Braves Equipment Manager Nick Leto.
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-01-10

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se