Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Förbundskaptenerna avgår

Baseboll-landslagets förbundskapten Peter Schöön och assisterande förbundskapten Jim Sasko avgår och kommer inte att leda landslaget i EM i Barcelona i september.


 Schöön och Sasko lämnade in sin avskedsansökan förra veckan.
- Det saknas de ekonomiska resurser som krävs för att göra en ordentlig satsning på landslaget och då finns det inga skäl att fortsätta lägga ner så pass mycket tid som vi gör på det här, säger Schöön.


Peter Schöön (t.h.) och Jim Sasko avgår.

Peter Schöön och Jim Sasko tog över landslaget efter att Sverige ramlat ur A-poolen i EM 2001. Uppdraget var att föra tillbaka Sverige till A-poolen och på sikt etablera Sverige bland Europas bästa landslag. Redan 2002 tog Sverige klivet tillbaka till A-poolen via seger i B-EM på hemmaplan och i EM 2003 chockade landslaget hela Basebolleuropa när man slog ut Italien i kvartsfinalen och därmed kvalificerade sig till VM i Holland 2005.
- Vi har höjt statusen på svensk baseboll och fått god renommé ute i Europa under de här åren, säger Schöön.

Men efter fem år i landslagsledningen tackar alltså Schöön och Sasko för sig och man kommer inte att leda landslaget under Prague Baseball Week i månadsskiftet juni-juli eller under EM/OS-kvalet i Barcelona i september.
- Förbundets ekonomi är trängd och vi har fått besked om att det inte blir någon ljusning inom en nära framtid. Det var inte på de premisserna vi åtog oss uppdraget och därför känns det rätt att någon annan får ta över.

Ulf Steinvall är ansvarig för landslagen i Svenska Baseboll och Softboll Förbundet.
- Det är synd att vi tappar två mycket respekterade förbundskaptener för vårt seniorlandslag, men vi har förståelse för de bakomliggande skälen. Vi har fört diskussioner under en längre tid och det ligger inte några personliga konflikter bakom avhoppen.

SBSF har tillsammans med Sveriges olympiska kommitté gjort en satsning mot OS i Peking 2008, men Internationella olympiska kommitténs beslut att stryka baseboll från OS-programmet från och med 2012 påverkade den satsningen negativt.
- SOK har stöttat landslaget på ett föredömligt sätt sedan 2002, men IOK:s beslut innebär minskade anslag redan nu. Dessutom har förbundet en tuff ekonomisk situation och vi kan inte äventyra den övriga verksamheten på grund av landslaget, säger Steinvall.

Landslagscoachen Doug Skiles fortsätter i landslaget och Steinvall har förhoppningar om att kunna presentera en ny landslagsledning inom kort.
-Landslagssäsongen ser spännande ut med Bosönläger, Prague Baseball Week och EM/OS-kval i Barcelona, avslutar Steinvall.

Kalle Knutsson ny förbundskapten Länk till annan webbplats.skriven av - Magnus Hedström
kontaktperson - Ulf Steinvall

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-02-26

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se