Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Internationell elitdomarclinic

Under helgen arrangerades en internationell domarclinic för SBSFs elitdomare.


Den välmeriterade instruktören André Prins från Holland gjorde en uppskattad insats för de sex svenska och tre finska domarna som deltog. Övre raden: Tony Bessell, Henrik Jörgensen, Tony Jones, Jerry Karlsson, Anders Aronsson, Gary Ward. Nedre raden: Blaise Larade, André Prins, Mika Sarjanen och Mauri Hautaniemi. Under helgen som gick samlades alla Elitdomarna (Anders Aronsson, Henrik Jörgensen, Jerry Karlsson, Blaise Larade och Gary Ward) för att genomgå sin obligatoriska domar utbildning i Stockholm . CEB ställde upp och skickade en instruktör och SBSF betalade endast för hans uppehälle. Vi hade glädjen att få lyssna till André Prins från Holland. Han är en mycket väl meriterande domare men som även har en lång karriär som coach för fler klubb- och landslag. Han har dömt fler EM och VM, både i baseboll och i softboll. Eftersom CEB stod för instruktören så såg de gärna att vi även gav domare från andra länder möjligheten att vara med. Det finländska förbundet nappade på det och skickade tre av sina bästa domare (Mauri Hautaniemi, Mika Sarjanen och Tony Jones) . Med på kursen var också Tony Bessell som i år tar ett sabbatsår som domare och istället blir domarinstruktör . Fredagskvällen ägnades åt att prata om vad som förväntas av domare, i form av kunskap, stil & profil , egenskaper m.m . Lördagsförmiddagen fortsatte med detta tema samt en genomgång av domarens mekanik. Efter lunch begav vi oss ut till Skarpnäck för att omvandla teori till ett praktiskt mekanikpass. Nu bjöd inte Stockholm på det bästa vädret man kan tänka sig . Så vi vände ganska snart tillbaka till kurslokalen och gick in på regeltolkningar istället. Söndagen fortsatte med fler regeltolkningar och en genomgång av tredomarsystemet. Det uppstod många bra diskussioner under kursen och vi diskuterade även de regeländringar som införs säsongen 2007. A lla lämnade sedan Stockholm med en längtan till säsong start . skriven av - Henrik Jörgensen
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-03-19

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se