Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Landslagsupptakt på Bosön

I helgen som gick var det dags för säsongens första landslagsläger. På riksidrottsförbundets träningsanläggning på Bosön utanför Stockholm samlades 35 basebollspelare med ambitionen att ta en plats i landslaget.


Det var inte bara säsongens första landslagsläger, det var dessutom det första landslagslägret med Kalle Knutsson som förbundskapten. Och Kalle var nöjd med debuten. - Det var jättekul. Det som gladde mest var att se de unga förmågorna från Basebollakademin och kubanen Joaquin Pedroso från Alby som nu fått svenskt pass. Lägret fungerade som en naturlig säsongsupptakt med fokus på baskunskaper och teknik. - Vi arbetade mycket med löpteknik eftersom vi hade hjälp av Jimmy Palm , före detta landslagsman på 400 meter häck. Vi kan lugnt konstatera att det finns mycket att göra på det området. Med på lägret fanns fem spelare som går på Basebollakademin i Leksand och Kalle var mycket imponerad av vad de visade upp. - Det var roligt att se dem, de stack ut. De har verkligen vuxit under vintern. Basebollakademin är ett rejält lyft för svensk baseboll. Joaquin Pedroso är ett nytt namn i landslagssammanhang. Han kommer ursprungligen från Kuba och spelar i Alby. Nu har han fått svenskt pass. - Pedroso är högerslagman och oerhört snabb. Dessutom är han tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och mycket temperamentsfull. Han har en chans att slå sig in i EM-truppen. På lägret hade förbundskapten Knutsson hjälp av Tony Klarberg och Micke Björklund från juniorlandslaget samt landslagscoachen Doug Skiles. Under säsongen kommer han att samarbeta med Will Rikard i Sundbyberg och Frank Pericolosi i Leksand för att hålla koll på landslagsspelarna. Först och främst ska man plocka ut en trupp till Prague Baseball Week i månadsskiftet juni-juli. - Det är mycket viktigt att jag får se hur spelarna presterar i matchsituationer och mot internationellt motstånd, avslutar Kalle. skriven av - Magnus Hedström kontaktperson - Ulf Steinvall  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-03-21

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se