Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Lindberg får internationellt kommittéuppdrag

Den välkände softbolldomaren Geri Lindberg är den senaste i ordningen av svenskar som erhållit internationella förtroendeuppdrag.

 Geri blir Sveriges första representant i Internationella Softboll Förbundet, efter att hon tagit en plats i ISFs Playing Rules Committee.

Nomineringen är en direkt följd av det Internationella Stimulansbidrag som SBSF erhöll för årets verksamhet, med syfte att öka den svenska internationella representationen och bidra till ökad jämställdhet internationellt.

Efter rekommendation av ESFs ordförande och vice ordförande skrev SBSF ett brev till Internationella Softboll Förbundet där vi nominerade Geri Lindberg till den aktuella och vakanta positionen som ledamot i ISF Playing Rules Committee. Kommittén ansvarar för att genomföra och skriva regeländringar till softbollens regelbok, som uppdateras var fjärde år.

ISF har ännu inte officiellt offentliggjort nomineringen, men i ett mail från Don Porter, ISFs ordförande, bekräftar man att Geri Lindberg erhållit en plats i ISF Playing Rules Committee - den första svensk i en kommitté på Internationell nivå i softbollvärlden.

Internationellt stimulansbidrag gav resultat

SBSF sökte och fick 40 000 kr i internationellt stimulansbidrag från RF för att öka den internationella representationen på de europeiska och internationella baseboll- och softbollkongresserna. Till ESF-kongressen i Zagreb utsågs Annika Nykvist och Geri Lindberg till extra representanter förutom generalsekreteraren Kristian Pälviä och ordföranden Mats Fransson. Till CEB-kongressen i Vilnius utsågs Tony Klarberg till extra representant för att bl.a. diskutera Baseboll och Softboll Akademin i Leksand.

Syftet med stimulansbidraget var att öka den internationella representationen och att bidra till ökad jämställdhet, på lång sikt har SBSF som mål att öka representationen från fyra positioner 2006 till nio positioner 2009.

Internationell vision utgångspunkten i arbetet 

SBSFs internationella arbete utgår från den internationella vision som SBSFs Förbundsstyrelse har antagit:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet vill medverka till en fortsatt positiv utveckling av baseboll och softboll i ett enat Europa.

Vi vill genom våra internationella representanter bidra med vår kompetens och erfarenhet för att stärka sporternas ställning, kontinentalt såväl som internationellt.

 I vårt internationella arbete utgår vi från den värdegrund om demokrati och människors lika värde som gäller i vår svenska idrott, och vi arbetar för att sprida den svenska idrottsmodellen även inom den internationella idrotten.

Svenska representanter på europeisk och internationell nivå


Namn
Org.
Position/funktion
Halvarson, Åke
CEB
Ledamot Executive Committee
Lindberg, Geralyn
ESF
Ledamot Technical Commission
Lindberg, Geralyn
ISF
Ledamot Playing Rules Committee
Ström, Peter
IBAF
Ledamot Technical Commission
Ström, Peter
CEB
Ledamot Technical Commission
Sundin, Lars
CEB
Ledamot Legal Commission
Tidigare representanter:
Hedberg, Åke
ESF
Ledamot Executive Committee 1980-1990
Lindberg, Kenneth
ESF
Ledamot Executive Committee 1990-2003
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-04-09

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se