Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Svenska Cupen: Leksand starkast i Daladerbyt

Leksand Lumberjacks och Rättvik Butchers bjöd den talrika publiken i Rättvik på högklassig baseboll när lagen möttes i kvartsfinalen av Svenska Cupen.

2007-06-07  Matchen blev en pitcherduell som inte avgjordes förrän i den 10:e inningen, då Leksand kunde avgöra matchen till 3-0. Foto: Lina Longchamps Svenska Cupen: Resultat och spelprogram Regerande cupmästarna Leksand fick oväntat tufft motstånd från division 1-laget Rättvik, kan man tycka. Men inte om man, som i Rättviks fall, kan stoltsera med Sveriges kanske bästa pitcher, Mattias Stenis. En taggad Stenis tillät inte något under matchens nio första inningar och genomförde en klassisk pitcherduell mot Leksands Niklas Melin, som blev utbytt i sjätte inningen mot Mats Jones. Matchen blev en mycket spännande tillställning med flera fina defensiva spel och spännande situationer. Rättvik hade ett drömläge att ta hem segern mot "storebror" i den nionde inningen då man laddade baserna med endast en bränd - men man lyckades inte få den vinnande poängen över hemplattan. Och det krävdes en Rättviksbo för att bryta dödläget. I den tionde inningen tog sig Rickard Leander till andra bas efter lite defensivt strul av Rättvik. Då klev Rättviksbon Håkan Börjes in i handlingen, slog in Rickard Leander med matchens första poäng, och gav Leksand ledningen med 1-0. Därefter tog både Mats Jones och Håkan Börjes ytterligare säkerhetspoäng till 3-0 och Rättvik var ett slaget lag. - Vi har inget att skämmas för. Både vi och Leksand gjorde en bra match, sade hemmalagets Thomas Börjes till Dalademokraten. Bilder: Lina Longchamps skriven av - Kristian Pälviä
  Skriv ut

Publicerad: 2007-06-07

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se