Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Dubbelt Holland i Europacuperna

Det blev dubbla triumfer för Holland när man tog hem både Europacupen (Corendon Kinheim) och Cupvinnarcupen (Door Neptunus) - för de svenska lagen gick det sämre. Tranås slutade på tredje plats i Europacupkvalet och Stockholm på andra plats i Cupvinnarkvalet.


Därmed kvarstår Sverige på B-nivån i klubblagsturneringarna även 2008, då man dessutom bantar ner de tre Europacuperna till två turneringar. Resultat från alla Europacuper som spelades den gångna helgen hittar ni på CEB Competitions Webpage . Fransk överraskning i Europacupen Rouen Huskies överraskade rejält i Europacupen när man gick till final efter att ha slagit ut ASD Rimini ur semifinalen av turneringen. Dessförinnan hann Rouen med att besegra såväl San Marino som Marlins Puerta Cruz i gruppspelet. I finalen blev det dock tvärstopp mot Corendon Kinheim från Holland som tog Europacuptiteln efter finalseger med 3-1. Kinheim hade bara fjärde bästa slaggenomsnittet men red på sin pitching som över 5 matcher hade en ERA på 0,82 med 8 walks och 44 strikeouts. Pitching wins pennants...! I kvalet i Blagoevgrad, Bulgarien, var Balashika Tornado snäppet större än alla andra lag. Laget, där alla är professionella, hade egentligen bara problem i sista gruppspelsmatchen mot Kirovograd från Ukraina. I finalen mötte man det unga men talangfulla laget från Trnava (äldsta spelaren är 25 år) i Slovakien som inte räckte till mot Balashika som vann med 13-0 och tog upp Ryssland till A-poolen. Bilder från Europacupen i Blagoevgrad hittar ni här ! Den andra kvalgruppen spelades i Abrantes, Portugal, och där hade vi ett visst hopp att Tranås skulle kunna ta sig långt i turneringen. Tyvärr raserades finaldrömmarna efter två raka förluster mot Antwerpen och Bern. Matchreferat från Tranås matcher hittar ni här . En plats i A-poolen hittade Antwerpen efter finalseger mot Bern Cardinals. 2008 års nationer i Europacupen blir: Holland (2 lag), Frankrike, Italien, San Marino, Spanien, Belgien och Ryssland. Holländsk seger i Cupvinnarcupen Cupvinnarcupen i Hoofddorp, Holland, blev en blöt tillställning med flera uppskjutna och regniga matcher. De som bäst behärskade underlaget var Door Neptunus från Rotterdam som gick obesegrade genom turneringen och i finalen slog Sant Boi från Spanien med 2-0. Slovakiska Apollo Bratislava kom sist i turneringen och därmed flyttas Slovakien ner till B-poolen kommande år. Stockholm arrangerade Cupvinnarcupkvalet och eftersom endast sex lag kom till spel var det endast ett lag som flyttades upp till A-poolen till 2008. Stockholm förlorade bara en match i gruppspelet, mot ryska North Stars, och skulle spela final mot North Stars på söndagen. Tyvärr kom ett omfattande regnområde och ställde till det för arrangemanget - finalerna regnade bort och därmed räknades slutställningen på gruppresultaten och North Stars tog platsen i A-poolen 2008. Bilder hittar du här ! 2008 års nationer i Cupvinnarcupen blir: Holland (2 lag), Spanien, Tjeckien, Frankrike, Tyskland, Litauen och Ryssland. Spansk seger i svansången för CEB-cupen Om det blir CEB-cupen eller Cupvinnarcupen som ryker från de europeiska tävlingarna nästkommande år är inte fastställt ännu. Klart är dock att FC Barcelona tog hem slutsegern när CEB-cupen avgjordes 2007 i Kroatien, därmed bröt man två raka års segrar för Kroatien. FC Barcelona mötte i finalen tyska Heidenheim Heideköpfe och i en riktig poängfest var till slut spanjorerna starkast och vann med 13-9. Regerande mästarna Kelteks Karlovac vann endast en match i turneringen men det räckte ändå till en fjärdeplats av åtta lag. I kvalet till CEB-cupen vann MGPU SYOS N42 från Ryssland och slutförde därmed treklövern för Ryssarna, som tog hem tre av kvalturneringarna i årets Europacuper. I finalen ställdes man något överraskande mot Milon Sports Club från Grekland, som inte räckte till i finalen utan föll med 0-6. 2008 års nationer i CEB-cupen blir: Spanien (2 lag), Tyskland, Frankrike, Kroatien, Serbien Montenegro, Ryssland och Grekland. skriven av - Kristian Pälviä


Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-06-17

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se