Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Holland tog sista OS-platsen i softboll

Holland hade marginalerna på sin sida när man tog hem OS-kvalet i softboll som avgjordes i Italien. I den sista och avgörande matchen slog man Italien med 3-2 i extra innings för att ta den sista platsen i OS-turneringen i Peking 2008.


Det krävdes extrainnings för att skilja lagen åt - precis som när lagen möttes tidigare i slutspelet, men med skillnaden att då var Italien starkast men nu drog Holland det längsta - och viktigaste - stråt. Ett strå som gav dem en plats i OS i Peking. Efter sju innings var ställningen oavgjord, 2-2. I åttonde inningen fick Holland ut en extralöpare på andra bas, som brukligt vid extra innings, och Italien gav nästa slagman en intentional walk för att ladda för åtminstone två brända. En walk och en wild pitch senare hade Holland tagit ledningen med 3-2 och hade därmed slagläge. Men Italien redde ut situationen genom två groundouts och en strikeout. I botten av inningen fick Italien ut sin extralöpare. Man lade ner en sacrifice bunt för att förbättra poängchansen, det följdes av en strikeout och en intentional walk. Italien fick sedan se sin chans försvinna när Eva Trevisan slog en linedrive rakt i handsken på Hollands andrabasman och matchen var därmed över. Holland till OS i Peking medan Italien snöpligt och lite överraskande blev utslagna. För alla resultat, tabeller, slutspelsresultat och bilder - gå till officiella EM-sidan . skriven av - Kristian Pälviä
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-06-17

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se