Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

World Baseball Classic tillbaka i mars 2009

Den första upplagan av World Baseball Classic blev som bekant en succé. Det internationella intresset från både allmänhet och media överträffade alla förväntningar.


Dessutom höll den sportsliga underhållningen högsta klass. Nu är det klart att WBC kommer tillbaka - i mars 2009. Åtta länder har redan bjudits in till den andra upplagan av World Baseball Classic. Det gäller de lag som tog sig till andra omgången i den första turneringen i fjol: Dominikanska republiken, Japan, Korea, Kuba, Mexiko, Puerto Rico, USA och Venezuela. Nu pågår en utvärderingsperiod och när den är färdig i december kommer ytterligare åtta lag att bjudas in. Japan vann den första upplagan av World Baseball Classic efter att ha besegrat Kuba med 10-6 i finalen på PETCO Park i San Diego den 20 mars 2006.
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-07-23

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se