Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Den nya homerunkungen heter Barry Bonds

Barry Bonds, som tangerade Hank Aarons rekord i lördags, slog på onsdagsmorgonen svensk tid sin 756:e homerun i karriären. Rekordnoteringen skedde inför en fanatisk hemmapublik på AT&T Park i San Francisco.


Nytt rekord av Barry Bonds  (Aftonbladet) Bonds satte nytt homerun-rekord  (SVT) Bonds satte nytt homerun-rekord  (Expressen) Bonds homerunrekord delar USA (Göteborgs-Posten) Fångade Bonds rekordboll  (Aftonbladet) Metsfan fångade rekordbollen  (TV4) Se video: Barry Bonds historiska homerun ( www.mlb.com ) Fångade rekordbollen - värd 3,5 miljoner (Aftonbladets webb-tv) Lyssna: Bonds slog homerun-rekord  (Radiosporten) Ställningen var 4-4 i den femte inningen i matchen mellan San Francisco Giants och Washington Nationals när Barry Bonds gav hemmalaget ledningen med sin 756:e homerun i karriären. Hank Aaron, som härskat på homeruntronen i drygt 33 år, blev därmed detroniserad. Bollen landade på läktaren mellan center- och rightfield och Matt Murphy (bilden nedan), en turist från Queens i New York, snodde åt sig dyrgripen som med all säkerhet kommer att göra honom till miljonär. Barry Bonds firades i tio minuter efter att han hade rundat baserna. När matchen sedermera kom igång igen lyckades Nationals vända och vinna med 8-6, ett resultat som Giants-supportrarna redan har glömt. Barry Bonds tangerade Hank Läs mer: Rörmokare "stal" Bonds rekordboll  (Aftonbladet) Barry Bonds blev historisk i natt (Aftonbladet) Se video: Barry Bonds 755:e homerun  ( www.mlb.com ) 30-årigt rekord snart historia (Aftonbladets webb-tv) Det var i andra inningen av lördagens match mot San Diego Padres i Petco Park, San Diego, som Bonds slog sin 755:e homerun, hans 21:a för säsongen. Med slaget, som mättes till 117 meter, nådde han en milstolpe i amerikansk idrott som endast Hank Aaron har nått tidigare. Jakten på rekordet har satt hård press på den dopningsmisstänkte Bonds, rapporterar Aftonbladet. - Det här var den tuffaste uppgiften jag har haft under hela min karriär. Det har funnits stunder när jag känt mig sjuk, säger han. Bonds kommer att vila i söndagens match i San Diego och med start på måndag kväll kommer jakten på homerun nummer 756 att fortsätta på hemmaplan i San Fransisco för Barry Bonds. När den slås kommer Bonds bli ensam härskare över det mest eftertraktade rekordet i baseball- och idrottsvärlden och samma stund peta ned förebilden Hank Aaron till andraplatsen. Bonds jakt på rekordet - och respekt Trots detta har mycket av medias fokusering handlat om huruvida Bonds har tagit steroider för att nå sin mål, en behandling som ingen spelare i historien har drabbats av i liknande utsträckning tidigare. San Diegos supportrar visade sann sportslighet och även om man hörde enstaka burop bland de 42.497 i publiken så gav de övriga Bonds en stående - och välförtjänt - ovation som varade flera minuter. - Jag vill tacka San Diegos supportrar. Jag tyckte det var fantastiskt, sade Bonds efter matchen. Det har varit en rolig upplevelse, det går egentligen inte att beskriva hur San Diego och dess supportrar hanterade situationen, berömde Bonds. Tidigare i veckan spelade Giants på bortaplan mot Los Angeles Dodgers och där var det häcklande burop under hela matchserien för Bonds, kanske mer påverkat av den långa rivaliteten mellan Giants och Dodgers som går tillbaka till tiden då båda lagen var baserade i New York. I San Diego var det en mer jovialisk stämning och det förtjänade både sporten och Bonds. Framförallt i USA, där man ju skall vara oskyldig innan man förklaras skyldig... Den så lynnige Bonds har under de senaste veckorna tinat upp sin relation med medierna och efter rekordslaget i lördags kväll prisade han Hank Aaron och dess betydelse för afroamerikanska idrottsmän. - Vi baseball spelare, speciellt afroamerikanska baseball-spelare, har så mycket respekt för Hank Aaron, precis som för alla afroamerikanska idrottsmän, sade Bonds. Hank Aaron, som spelade i MLB under 50-, 60- och 70-talet för Atlanta Braves (1966-1974) och Milwaukee Brewers (1954-1965 och 1975-1976) valdes in i basebollens Hall of Fame 1982. skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad: 2007-08-08

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se