Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Holland vann Little Leagues Europakval

Östsvenska Little League var Sveriges representanter i Little Leagues Europakval i Kutno, Polen, den gångna veckan.


 Men några segrar blev det inte för laget, som dock gjorde stora framsteg på planen och som ser fram emot de avslutande turneringarna hemma i Sverige. Istället vann Windmills Apeldoorn kvalet och får åka till USA för Little League World Series den 17-26 augusti. NASN Europe sänder från Little League World Series ! Det var andra gången som Sverige representerades i Little Leagues EMEA-turnering (Europe Middle East and Africa), och laget från Östsvenska distriktet fick möta lag från Italien, Vitryssland, Ukraina och Polen. Det blev fyra förluster för de svenska representanterna i Polen, även om man var mycket nära att besegra Ukraina i den avslutande matchen (7-8). Alla resultat hittar du på www.littleleague.org/series/2007divisions/llbb/qualify/emea.htm Lagen från Polen, Italien, Holland och Bulgarien gick till semifinal och till slut ställdes Windmills Little League från Holland mot Lazio Little League från Italien, och holländarna vann med 7-0. Första gången för Holland Det är första gången som ett lag från Holland deltar i Little League World Series. Windmills Apeldoorn Little League startade sin Little League-verksamhet 2003 och i år blir det alltså Little League World Series för laget. Där kommer man bl.a. få möta lag från Dhahran (Saudiarabien), Willemstad (Curacao), Tokyo (Japan), Mexicali (Mexico), Taichung (Taiwan) och Maracaibo (Venezuela) samt de lag som kvalar in från de olika regionerna i USA. Little League World Series kommer även att sändas på NASN i Sverige för första gången någonsin! Missa inte detta!

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Länk till annan webbplats.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-08-11

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se