Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Den svenska EM-truppen

Fredagen den 7 september invigs baseboll-EM i Barcelona och dagen efter spelar Sverige sin första match i turneringen. I dag presenterades den 23 man starka svenska EM-truppen som förbundskapten Kalle Knutsson beskriver på följande sätt:


- Den bästa landslagstruppen sedan EM-bronset 1993. Förbundskaptenen är full med tillförsikt inför EM-turneringen som även fungerar som kval till OS i Peking. - Förstauppställningen är ruggig. Den skulle inte jag vilja möta, skrattar Kalle. Ja, visst finns det anledning till optimism med spelare som Magnus Pilegård, Rickard Reimer, Tony Dermendziev, Björn Johannessen och minor league-spelaren Adam Sorgi i truppen. - Vi är kända för att ha en bra defensiv, men nu är defensiven starkare än någonsin. Lägg till dessa namn en rad spelare med erfarenheter från både EM- och VM-turneringar. Spelare som Daniel Farth, Philip Gajzler, Per Lindgren, Rickard Ljung, Håkan Börjes och svensk-australiensaren Dean Lindberg. - Det finns valmöjligheter. Turneringen är kort och de som är hetast kommer att få spela. Svensk pitching är mitt i en generationsväxling och trots några oturliga skador finns det många duktiga armar i EM-truppen. - Joakim Claesson och Erik Falkenäng kan inte vara med och det är naturligtvis två jobsposter, men å andra sidan får vi ett fint tillskott i svensk-amerikanen Christian Staehely . Staehely är en av fyra startande pitchers i collegelaget Princeton Tigers. Hans mamma är svenska och han har ett svenskt pass vilket gör honom tillgänglig. - Vi har haft tur med Sorgi och Staehely. Det är två mycket kompetenta basebollspelare som kompletterar en redan stark trupp, avslutar förbundskaptenen. EM-truppen innehåller fem spelare från regerande svenska mästarna Sundbyberg, fem från Leksand, fem från Stockholm, tre från nyblivna elitserielaget Rättvik, två från elitseriesegrarna Karlskoga, en från Tranås samt två svensk-amerikaner. EM spelas i Barcelona den 7-16 september. De tolv deltagande lagen delas upp i två grupper där de tre bästa lagen i varje grupp går vidare till slutspel. Europamästarna är klara för OS i Peking medan tvåan och trean går vidare till ett slutkval. Läs om EM-schemat Den svenska EM-truppen  IF=Infielder OF=Outfielder P=Pitcher skriven av - Magnus Hedström kontaktperson - Ulf Steinvall
#
Spelare
Ålder
    
Pos
    
B/T
        
Klubb
2    
Dean Lindberg
28
IF
H/V
Stockholm
4
Kent Karlsson
30
P
H/H
Karlskoga
5
Magnus Höglund
45
P
H/H
Rättvik
6
Per Sjörs
18
P
V/H
Leksand
7
Adam Sorgi
22
IF
V/H
Williamsport
8
Magnus Pilegård
28
IF
V/H
Stockholm
10
Daniel Farth
22
OF
V/H
Leksand
11
Rickard Leander
23
P/IF
V/H
Leksand
13
Per Lindgren
35
OF
H/H
Sundbyberg
14
Mattias Stenis
32
P
V/H
Rättvik
15
Nick Soubiea
20
P
H/H
Sundbyberg
17
Peter Johannessen
22
IF
V/H
Stockholm
19
Christoffer Johansson
19
OF
H/H
Karlskoga
20
Björn Johannessen
32
IF
V/H
Stockholm
21
Christian Staehely
21
P
H/H
Princeton
22
Rickard Reimer
36
IF
H/H
Rättvik
23
Rickard Ljung
31
IF
V/H
Sundbyberg
24
Nicklas Melin
19
P
V/H
Leksand
25
Philip Gajzler
26
IF
V/H
Sundbyberg
27
Johan Tisell
32
P
H/H
Sundbyberg
29
Tony Dermendziev
34
OF
V/H
Tranås
30
Håkan Börjes
35
P/OF
V/H
Leksand
71
Jakob Claesson
18
P
H/H
Stockholm
Landslagsledning
Befattning
12
Kalle Knutsson
Förbundskapten
26
Frank Pericolosi
Coach
28
Will Rikard
Coach
5
Magnus Höglund
Coach
9
Doug Skiles
Coach
Ulf Steinvall
Överledare
Jon Hagberg
Naprapat
Thomas Claesson
Materialförvaltare

Länk till annan webbplats.Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-08-22

Senast uppdaterad: 2008-11-19

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se