Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Fem landslag - ett gemensamt mål

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet har fem landslag - seniorlandslaget, juniorlandslaget och kadettlandslaget i baseboll samt seniorlandslaget och juniorlandslaget i softboll. Nu ska landslagen inleda ett samarbete för att kunna hävda sig bättre i den hårda internationella konkurrensen.

Förra helgen möttes de fyra förbundskaptenerna Kalle Knutsson, Tony Klarberg, Stefan Nielsen och Mattias Grimstoft samt landslagsansvarige Ulf Steinvall och förbundsordförande Mats Fransson för att diskutera ett samarbete mellan landslagen.
- Just nu har vi ett gynnsamt läge att utveckla samarbetet eftersom alla förbundskaptener är väldigt seriösa och jobbar bra tillsammans, säger Ulf Steinvall.

Den internationella konkurrensen hårdnar på alla nivåer inom så väl baseboll som softboll och Sverige måste höja ribban för att hänga med. Det innebär tuffare krav på spelarna när det gäller träningsmängd och träningskvalitet, bättre kunskap hos tränare och ledare i förbundet och ute i klubbarna och bättre kvalitet på seriespelet.
- Vi måste ha en röd tråd i träningen och därför är samarbetet mellan landslagen viktig. Vissa saker som man tränar på i seniorlandslagen kan användas även på junior- och kadettnivå, och vissa saker som baseboll-landslagen jobbar med kan komma till nytta även i softbollen och vice versa.

Talang- och elitsatsning

Förutom ett nära samarbete mellan landslagen och mellan basebollen och softbollen kom förbundskaptenerna överens om att upprätta en talang- och elitplan för både baseboll- och softbollspelare.
- Vi kommer att hålla ett Bosönläger för de bästa spelarna sista helgen i oktober. Där kommer spelarna att få veta vad som krävs av dem om de vill tävla på en internationell nivå. Det handlar om att träna rätt, träna mer, äta rätt och att bli starkare mentalt. Utöver det ska vi satsa på tränarutbildningar.

Förbundsledningen räknar med att Bosönlägret ger en dominoeffekt.
- Syftet är att landslagsspelarna ska bli bättre och att de ska föra med sig kunskaperna till sina respektive klubbar. På så sätt kommer även kvaliteten på seriespelet att stärkas.

Förbundskapten till juniorlandslaget i softboll sökes

Inför årets säsong slogs de båda softboll-landslagen ihop till ett enda landslag med Mattias Grimstoft som huvudansvarig, men det var en tillfällig lösning.
- Nästa säsong delas softbollen upp i ett seniorlandslag och juniorlandslag igen och förbundsledningen arbetar nu tillsammans med Mattias för att rekrytera en förbundskapten till juniorlandslaget.

Förbundskaptenerna kommer att mötas igen under Billingeslaget i Skövde helgen 23-24 augusti.
- Vi tror mycket på det här, alla har mycket att tjäna på ett tätare samarbete och alla har mycket att ge, avslutar Ulf.skriven av - Magnus Hedström
kontaktperson - Ulf Steinvall

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2008-08-11

Senast uppdaterad: 2008-11-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se