Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Två svenskar på MLBEA i Italien

Just nu pågår det prestigefulla lägret Major Leauge Baseball European Academy (MLBEA) i Tirrenia i Italien. Syftet är att fånga upp och utbilda unga basebolltalanger i hela Europa. Sverige representeras av Oscar Carlstedt och Robin Lausen.


Pitchern Oscar Carlstedt och catchern Robin Lausen deltar på MLBEA-lägret i Tirrenia i Italien. Foto: Tony Klarberg Robin Lausen och Oscar Carlstedt tillsammans med MLB-legenden Rod Carew, invald i Hall of Fame 1991. Foto: Tony Klarberg Förutom Oscar Carlstedt, född -91 och pitcher i Stockholm Baseboll, och Robin Lausen, född -91 och catcher i Karlskoga Bats, är det spelare från bl.a. Sydafrika, Italien, Holland, Spanien, Norge, Litauen, Malta för att nämna några länder. Medelåldern i år är ett år lägre än förra året, bland annat är fyra spelare födda 1993. Dessutom är 19-åringarna färre. Lägret startade torsdagen den 7 augusti och avslutas 28 augusti. Det spelas en träningsmatch varje dag och matchandet kompletteras av träningar och föreläsningar. Barry Larkin är huvudansvarig för det tre veckor långa lägret. Vid sin sida har Barry Larkin legenden och Hall of Fame-spelaren Rod Carew. Bruce Hurst har huvudansvaret för pitchers och har till sin hjälp Lee Smith och Mike Lord. Jeff Krushell sköter styrke- och fysikträningen, Brent Mayne tränar catchers och German Geigel (Puerto Rico Academy) drillar outfielders. Dessutom finns Bill Holmberg (Italian Academy), Rod Delmonico (Florida International University), Tom Gillespie, Jason Holowaty och Mike McClellan på plats. Första matchen bjöd på oväntat bra spel - nio innings på 2 timmar och 20 minuter - och slutade 6-4. Två halvinnings fick brytas på grund av  pitch count, men ändå. Pitchers slänger max 25 kast/inning. Varken Oscar eller Robin spelade första dagen men kommer helt säkert att spela någon av de följande dagarna. Trots att spelarna är yngre så är intrycket att basebollen är bättre och spelarna utvecklades mycket redan de första dagarna. Det är också märkbart vilka spelare som går på de nationella akademierna och vilka som inte gör det, det är Bruce Hurst, Jeff Krushell och övriga coacher överens om. Fredag 15.8 I dag har killarna lyssnat på Rod Carew, Barry Larkin, Bruce Hurst och Brent Mayne. De har spelat match och Oscar pitchade tre innings och gjorde ett bra jobb på kullen med mycket strikes. Robin spelade på rightfield och slog en single. I morgon är det match igen. skriven av - Tony Klarberg  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2008-08-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se